Srpski teniser Viktor Troicki rekao je danas da je srećan zbog plasmana u treće kolo Rolan Garosa, ali da mu je žao što je Dušan Lajović morao da preda meč.

-Krivo mi je što nismo odigrali meč do kraja, žao mi je Ducija, ali sam srećan što sam u trećem kolu – rekao je Troicki novinarima u Parizu.

Troicki se danas plasirao u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto mu je Lajović predao meč zbog povrede.

Lajović je predao meč posle dva sata i pet minuta igre, pri rezultatu 6:7, 6:3, 6:0 za Troickog.

-Obojica smo teško ušli u meč, nismo igrali baš najbolji tenis. Na početku je on bio dosta bolji, igrao je ofanzivnije i dobro je pogađao. Potom sam se malo opustio, došao sam sebi i uspeo da preokrenem, ali sam zaista katastrofalno servirao ceo meč. Mučio sam se sa tim, jer kad mi ne ide prvi servis ne osećam se najbolje u igri – rekao je Troicki.

Povezana vest:  MINISTARSTVO SPORTA NAGRADILO DAVIS CUP REPREZENTACIJU SRBIJE

Teniseri su u prvom setu napravili po dva brejka, a 81. na svetu Lajović dobio je set u taj-brejku sa 7:4.

-Opustio sam se posle prvog seta, pritisak je nestao. Osećao sam ulogu favorita, bio je mali pritisak jer igram protiv Ducija prvi put. U drugom setu sam se opustio i krenuo da igram malo bolje, pogađao sam udarce koje nisam u prvom setu, igrao sam agresivnije, drugi set sam zasluženo dobio… U trećem sam već video pad kod njega, video sam da nešto nije u redu – rekao je Troicki.

Troicki će u trećem kolu igrati protiv Francuza Žila Simona, koji je bio bolji od Argentinca Gvida Pelje sa 3:2.

Povezana vest:  AO 2013, Ferer: Nisam imao nikakve šanse za pobedu

-Simona nikad nisam dobio, zaista mi ne odgovara, zato sam malo više navijao za Pelju – rekao je Troicki uz osmeh i dodao da je Simon sjajan momak i da su dobri prijatelji.

-On stiže sve, neigodan je, može da trči beskonačno… Čak i kada igraš agresivno moraš do kraja da ga dokusiriš agresivnom igrom, a to meni do sada nije uspevalo. I kad sam igrao dobro opet nisam uzeo set protiv njega. Ima igrača koji ti odgovaraju i koji ti ne odgovaraju – naveo je Troicki.

Dušan Lajović je naveo da je meč predao jer su ga uhvatili grčevi početkom trećeg seta.

-Grčevi su me uhvatili početkom trećeg seta. Krenuli su u levoj, pa u desnoj nozi…. Nije bilo smislo nastavljati, nisam mogao da igram, niti bi to ličilo na nešto – rekao je Lajović.

Povezana vest:  Tim prekinuo neverovatnu seriju Nadala

-Bolje što sam našem igraču predao nego nekom strancu – naveo je Lajović.

Na novinarko pitanje otkud grčevi posle samo dva odigrana seta, Lajović je odgovorio da taj problem imao već nekoliko puta.

-To je taj problem koji se javlja već nekoliko puta. Mislio sam da sam to rešio, ali izgleda da nisam. Nisu bili kratki poeni, ali sat i po igre nije razlog da se telo zamori. Sve je u glavi. Bio sam stegnut u prvom setu, osećao sam pritisak, a onda je više snage potrebno za kretanje, za sve… – rekao je Lajović.

-Treba da nađem rešenje za taj mentalni pritisak koji sam sebi namećem – dodao je Lajović.