Direktor omladinske škole zagrebačkog Dinama Marjan Vlak rekao je danas da će taj fudbalski klub moći da uradi nešto više u evropskim takmičenjima ako u hrvatskoj ligi bude imao veću konkurenciju.

-Mi imamo finansijsku sigurnost u odnosu na sve hrvatske klubove. Imamo privilegiju da imamo budžet mnogo veći od svih ostalih klubova i stabilnost u klubu. Sa jedne strane je dobro da je Dinamo već 11 godina uzastopno prvak, ali nije dobro za hrvatski fudbal. Bilo bi dobro da se pojavi i neka druga sredina, bar tri, četiri kluba da se približe tom kvalitetu, da bi se Dinamo ozbiljnije predstavio u Evropi. Ako tokom cele godine imate četiri do pet jakih utakmica, a ostalo vam je sve lagano i nije kvalitetno, onda ni u Evropi ne možete postići onaj rezultat za koji ti igrači imaju potencijal – rekao je Vlak.

Povezana vest:  Sulejmani strelac za Ajaks

Vlak je u poseti Bijeljini gde prati Turnir prijateljstva na kome igraju mlade ekipe najboljih klubova iz regiona.

-Turnir je vrlo kvalitetan i organizacijski i po ekipama. Ova prva dva dana se sve zahuktava, a u polufinalu i finalu će sigurno isplivati najbolji. Pokazalo se da ovde ima mnogo dobre dece iz svih klubova bivše Jugoslavije. Mislim da je turnir za pohvalu. To je medjunarodni turnir, na kome igrači stiču iskustvo i uporedjuju se sa igračima iz drugih klubova – rekao je Vlak.

Povezana vest:  Babel potpisao za Hofenhajm

-Mislim da im je to dobro iskustvo za njihovu dalju karijeru ali i za lepo druženje. Ovde se nalazi 16 ekipa, a svi su sa istog govornog područja tako da je i komunikacija odlična. Nije to turnir u inostranstvu gde ima mnogo igrača iz različitih regija, ovde se svi razumeju. Turnir apsolutno zaslužuje sve pohvale – dodao je on.

Dinamo ima jednu od najboljih omladinskih škola u regionu, a Vlak je rekao da to nije stvoreno u poslednje dve godine.

Povezana vest:  Vazura: Nemam komentar, sutra je UO

-Taj proces traje poslednjih 10 godina da bismo sada dostigli vrhunac i počeli da ubiramo plodove našeg rada. U prvom redu organizacija kluba je na visokom nivou i prepoznala je šta treba da se radi. Imamo izuzetnu organizaciju omladinske škole kao i celog kluba koji nas prati i u finansijskom delu, jer bez svega toga ne bismo postigli ovo što jesmo – naveo je on.

Vlak je dodao da je cilj Dinama da se sledeće sezone plasira u Ligu šampiona, pošto bi to donelo finansijsku stabilnost.