Ruska teniserka Marija Šarapova biće deo olimpijske teniske selekcije te zemlje i pored toga što je suspendovana posle otkrivanja da je pozitivna na zabranjenu suptancu, meldonijum.

-Do kraja nedelje ćemo rešiti pitanje njenog učešća na Olimpijskim igrama. Već smo je upisali na spisak selekcije – rekao je danas predsednik Teniskog saveza Rusije Ćamil Tarpiščev.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2012, Berdih i Štepanek predvode Česku protiv Srbije

Medjunarodna teniska federacija suspendovala je Šarapovu u martu pošto je sama priznala da je uzimala meldonijum u zdravstvene svrhe.

Šarapova je priznala da je pala na doping testu na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru, pošto su njeni rezultati bili pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svetska anti doping agencija (WADA) početkom godine stavila na listu zabranjenih.

Povezana vest:  WTA DOHA, Jelena Janković sigurna u prvom kolu u Dohi

Ona je tvrdila da je iz zdravstvenih razloga uzimala meldonijum i da nije znala da je ta supstanca na listi zabranjenih.

Meldonijum se koristi kod bolesti srca i utvrdjeno je da povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema. Zabranjen je u SAD, a može se kupiti u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Belorusiji, Azerbejdžanu i Jermeniji.

Povezana vest:  Del Potro: Federer i Nadal žele da se osvete Ðokoviću