Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas pobedio Stiva Darsisa iz Belgije u tri seta – 7:5, 6:3, 6:4.

Srpskom teniseru je ovo bila 50. pobeda na Rolan Garosu.

Đoković će u trećoj rundi Rolan Garosa igrati sa Britancem Aljažom Bedeneom, koji je danas bio bolji od Pabla Karenja-Buste posle pet odigranih setova.

Povezana vest:  Jelena Janković sutra počinje takmičenje na Rolan Garosu

Srpski teniser je odlično počeo današnji meč, pošto je poveo sa 3:0, ali se Belgijanac potom vratio i izjednačio na 3:3.

Darsis je u devetom gemu imao i priliku za brejk, ali je Đoković, pre svega dobrim servisima, uspeo da se odbrani i dobije taj gem. Odlučujući gem u prvom setu bio je 13. kada je Đoković iskoristio tek treću brejk, odnosno set loptu.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Ðoković u finalu Ju Es Opena

Posle osvojenog prvog seta, koji je trajao 61 minut, Đokoviću kao da je malo laknulo, pa je u nastavku vrlo brzo stigao do velike prednosti od 5:2.

Za razliku od prvog, u drugom setu Đoković nije dozvolio protivniku da se vrati, pa je taj deo igre dobio sa 6:3.

Prvi teniser sveta je treći set počeo sa 2:0, ali se Darsis ponovo vratio i izjednačio na 2:2. Odlučujući brejk Đoković je napravio u sedmom gemu, potom je propustio dve meč lopte, ali ne i treću i tako se plasirao u treće kolo Rolan Garosa.

Povezana vest:  Ana Ivanović bez borbe u osmini finala Sinsinatija