Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa, pošto je danas u trećem kolu pobedio Francuza Žila Simona u tri seta 6:4, 6:2 i 6:2.

Troicki je u njihovom sedmom medjusobnom duleu do prve pobede došao posle dva sata i 13 minuta igre.

-Bio je ovo sjajan meč. Nemam dovoljno reči sada da izrazim današnju igru. Atmosfera je bila odlična… Publika je pokušala da podigne Simona, koji je bio umoran od prethodno meča kada je stigao do preokreta, iako je gubio 0:2 – rekao je Troicki.

Povezana vest:  Ðoković na meti Vesne Pešić zbog stava o vakcini

U prvom setu Simon je pružio najveći otpor srpskom teniseru. Troicki je odmah na startu stigao do brejka, te poveo s 2:0, ali je Francuz stigao do preokreta (3:2).

Delovalo je u tim trenucima da Simon preuzima inicijativu, ali je Troicki ostao miran i nastavio da pritiska servis rivala, da bi do drugog brejka u tom periodu stigao u sedmom gemu, a potom je taj period igre u laganom ritmu priveo kraju.

-Trudio samo se da nateram Simona na što više kretanja… Posle dobijenog prvog seta osetio sam veliko olakšanje i dobro je da sam nastavio u jakom i dobrom ritmu. Osećam se jako lepo što sam pobedio Simona pred ovakvom publikom – kazao je on.

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, Nadal bez borbe u osmini finala Indijan Velsa

Troicki je u potpunosti kontrolisao ostatak meča. U drugom, ali i trećem setu srpski teniser je pravio po dva brejka.

On veoma nervoznom rivalu, sve do poslednjeg gema, nije dozvolio da dodje do brejk lopte, ali i kada je došao Simon do šanse da napravi brejk, Troicki je servirao i napadao jako dobro. Srpski teniser će se u osmini finala sastati sa aktuelnim šampionom, trećim nosiocem, Švajcarcem Stanom Vavrinkom, koji je u trećem kolu pobedio Francuza Žeremija Šardija.

Povezana vest:  Ivanovićeva bolja Petrove

-Stigao sam do četvrtog kola gren slema… To je odlično, jer volim da igram ovde. Stan je veliki favorit, pošto je veliki igrač, pravi šampion. Trudiću se da igram slobodno i opušteno. Pokušaću da iskoristim svaku svoju priliku… Jednostavno, nemam šta da izgubim, uživaću – rekao je Troicki.