Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa, pošto je u četvrtom kolu pobedio Španca Roberta Bautistu-Aguta s 3:6, 6:4, 6:1 i 7:5. Đoković je do petog trijumfa nad 16. nosiocem na Rolan Garosu ;u isto toliko međusobnih duela došao posle tri sata i 12 minuta igre.

Najbolji teniser sveta u četvrtfinalu Rolan Garosa igraće protiv boljeg iz duela između Španca Davida Ferera i Čeha Tomaša Berdiha.

Đoković je današnjom pobedom nad Špancem izborio svoje 28. uzastopno četvrtfinale na nekom gren slemu.

Povezana vest:  ATP ROLAND GAROS, Žo Vilfrid Conga: Biću spreman za svoje navijače

Meč osmine finala trebalo je da bude odigran u ponedeljak, ali je odložen zbog kiše za utorak, a potom je dvaput prekidan, te je na kraju završen danas.

Meč je počeo juče oko podneva, ali je zbog kiše prekinut posle 40 minuta kod rezultata 6:3 za Španca. Posle dva sata meč je nastavljen, Đoković je osvojio drugi set sa 6:4, a u trećem setu poveo je sa 4:1.

U prvom setu teniseri su napravili pet brejkova, od kojih Španac tri, pa je posle 37 minuta poveo u meču. Na početku drugog seta teniseri su osvajali gemove na svoj servis sve do šestog, kada je prvi igrač sveta napravio brejk i poveo sa 4:2. Posle toga, u naredna četiri gema teniseri su napravili četiri brejka, Đoković je sačuvao prednost i izjednačio u meču.

Povezana vest:  Đoković: Srećan sam!

Đoković se u trećem setu požalio na bol u leđima i da mu je hladno, a Bautista Agut je tražio pomoć lekara zbog žuljeva. Srpski teniser zaigrao je agresivnije, a pre prekida vodio je sa 4:1.

Srpski teniser je danas odmah po izlasku na teren došao do brejka i poveo s 5:1, a potom je bez većih problema poveo s 2:1 u setovima.

Povezana vest:  Šafaržova završava tenisku karijeru posle Otvorenog prvenstva Australije

Četvrti set doneo je nešto više uzbuđenja. Sve do šestog gema teniseri su bili izjednačeni, a onda je Španac oduzeo servis Đokoviću, pa je poveo s 4:2. Ipak, srpski teniser je jako brzo uzvratio brejkom, a onda u 11. gemu napravio i odlučujuči i izborio plasman u četvrtfinale.