Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garos, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 6:3, 7:5 i 6:3. U njihovom 26. međusobnom duelu Đoković je do 24. pobede došao posle dva sata i šest minuta igre.

Đoković će u polufinalu Rolan Garosa igrati protiv boljeg iz duela između Belgijanca Davida Gofana i Austrijanca Dominika Tima. Meč na terenu Filip Šatrije igran je na morkom terenu, po slaboj kiši zbog koje je treći set bio nakratko prekinut.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Đoković protiv Majera u dva sata posle ponoći

Najbolji teniser sveta je statistički u svakom segmentu nadigrao Berdiha. Đoković je ostvario 30 direktno osvojenih poena, dok je Čeh imao šest manje. Takođe, Đoković je ostvario i manje neiznuđenih grešaka – 22, dok je Berdih upisao 28.

Na početku meča obojica tenisera bili su izuzetno sigurni u svojim servis gemovima, ali se situacija promenila u sedmom gemu. Đoković je došao do dve vezane brejk lopte, a prvu je odmah iskoristio, pa je poveo s 4:3.

Povezana vest:  DEJVIS KUP, Predstavljen plakat za meč Srbija - Amerika

Usledio je još jedan siguran servis gem Đokovića, da bi potom u narednom gotovo na isti način došao do brejka i vođstva od 1:0 u setovima.

Srpski teniser je dobro počeo i drugi set, veoma brzo je poveo je s 4:1, ali je ovaj put Berdih u sedmom gemu uspeo da uzvrati oduzimanjem servisa, te unese neizvesnost. Đokoviću je u tim trenucima „stao“ servis, ali i pored toga je uspevao da osvaja svoje gemove, a pri rezultatu 6:5 napravio je drugi brejk u tom periodu, pa je tako poveo s 2:0 u setovima.

Povezana vest:  Đoković u Melburnu, naknadno o AO

Berdih je na početku trećeg seta napravio brejk, ali je Đoković odmah uzvratio istom merom. Usledila su po dva sigurna servis gema (3:3), a onda je meč prekint zbog slabe kiše, a igrači su poslati u svlačionice.

Posle petominutne pauze Đoković je ekspresno odradio posao, napravio brejk u osmom gemu, a potom na svoj servis izborio plasman u polufinale Rolan Garosa.