Trener košarkaša Partizana i igrač crno-belih, Aleksandar Džikić i Novica Veličković rekli su danas da je Crvena zvezda favorit u predstojećem finalu plej-ofa Superlige Srbije.

-Plasmanom u finale osigurali smo nastup sledeće sezone u regionalnoj ligi i to je vrlo važno u našoj situaciji – rekao je Džikić za sajt kluba.

Partizan se sinoć plasirao u finale plej-ofa Superlige Srbije, pošto je sa 87:78 pobedio FMP u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala. Crno-beli će u finalu igrati protiv Crvene zvezde, a prva utakmica je na programu već sutra.

Povezana vest:  Radonjić: Iza nas je fenomenalna godina

-Čeka nas ekipa koja ima vrlo dobru sezonu iza sebe, sa rezultatom u Evroligi koji mora da se poštuje. Kontinuitet trenerskog rada očigledno daje rezultate. Njihova igra je bogatija povratkom Luke Mitrovića i vremenom koje su Tarens Kinzi i Vasilije Micić proveli sa timom. Imaju prednost igre pred domaćom publikom, samim tim uloga favorita pripada njima, oni moraju da brane titulu – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Navijači položili ispit

Domaćin u prvom meču su crveno-beli. Finalna serija igra se na tri pobede, a mečevi su na svaka dva dana.

-Znamo da će nas čekati pun Pionir njihovih navijača, baš kao što će i naši napuniti dvoranu kada Partizan bude domaćin. Veće pauze između mečeva bi sigurno donele u kvalitetu igre i jednih i drugih, ali tako je kako je za oba tima – dodao je trener Partizana.

Povezana vest:  Marić karijeru nastavlja u Iranu

Najefikasniji igrač Partizana u sinoćnjoj utakmici, Novica Veličković, istakao je da crno-beli razmišljaju samo o onome što je pred njima.

-Prepuštamo ulogu favorita Zvezdi posle sezone kakvu su imali. Mi ćemo maltene bez ikakvog odmora ući u finalnu seriju, ali šta je tu je. Gledamo samo napred – rekao je Veličković.

Prva utakmica finalne serije plej-ofa Superlige Srbije između Partizana i Zvezde na programu je sutra od 21.00 u hali „Aleksandar Nikolić“.