U svom najvažnijem meču karijere Novak Đoković je pobedio Endija Mareja u finalu Otvorenog prvenstva Francuske i tako kompletirao kolekciju trofeja sva četiri Grend slem turnira – Otvoreno prvenstvo Francuske, Australije, Amerike i Vimbldon. Osvajač 12. Grend slem titule i prve sa pariske šljake do svojih trofeja stizao je u adidas patikama specijalno pravljenim po njegovom kalupu i tako postao osmi čovek u istoriji tenisa po broju osvojenih Grend slem trofeja.

Tokom svoje profesionalne karijere Novak je nosio isključivo adidas patike, a od 2015. godine nastala je i kolekcija sa njegovim potpisom – adidas Novak Pro. Patike koje nosi Novak Đoković su posebno izdanje adidas Barricade serije, koje imaju njegov lični pečat, uključujući njegov mali portret na jeziku i sa bočne strane, dok stari japanski simbol sa unutrašnje strane predstavlja Reiki energiju i zaštitu. Na đonu sa nalazi ucrtana planina Kopaonik, na kojoj je Novak upoznao svog prvog trenera tenisa. Patika ima mrežno gornjište koje obezbeđuje konstruisanu podršku i maksimalnu fleksibilnost. Tehnologija adiPRENE u peti apsorbuje udar kako bi se smanjio zamor i rizik od povreda, dok izuzetno izdržljiv adiVEAR 6 đon pruža sigurno prianjanje u svim pravcima, čak i tokom najzahtevnijih mečeva.

Povezana vest:  Dačić čestitao Đokoviću titulu na Vimbldonu

Govoreći o svojoj pobedi na Otvorenom prvenstvu Francuske Novak Đoković je izjavio: „Ovo je uvek težak i zahtevan turnir. Na šljaci treba biti agresivan, tako da mi je uvek bila važna sigurnost i da će moja patika izdržati sve nagle i oštre promene pravca. Dizajnirao sam liniju Novak PRO zajedno sa adidas timom, čije sam proizvode nosio tokom cele karijere. Zakoračiti na teren u patikama koje su dizajnirane prema ličnim potrebama daje dodatno samopouzdanje za najbolji performans. Velika je čast imati svoju liniju patika.“

Povezana vest:  Troicki izgubio od Almagra u prvom kolu Olimpijskih igara

Novak je čak tri puta stizao do finala Roland Garosa, ali do danas nije imao sreću da osvoji ovaj za njega dugoočekivani trofej. Prošlogodišnji poraz u Parizu mu nije dozvolio da završi 2015. godinu sa sva četiri osvojena Grend Slem turnira, ali na putu je da dođe do još većeg uspeha. Nakon dve Grend slem titule u 2016, ako uspe da odbrani i titulu sa Vimbledona i US Open i osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Riju ima šansu da ove godine osvoji Gold Slem.

Povezana vest:  Nadal: Pre tri nedelje mislio sam da je titula ludi san

Grend Slem titule Novaka Đokovića:

Otvoreno prvenstvo Australije: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016

Otvoreno prvenstvo Francuske: 2016

Vimbldon: 2011, 2014, 2015

US Open: 2011, 2015

Linija patika adidas Novak Pro je dostupna putem sajta www.adidas.com, u adidas brend radnjama i specijalizovanim prodavnicama širom sveta.