jelena_jankovic_lopticaJelena Janković spremna za Vimbldon

 

Četvrta teniserka sveta i prvi reket Srbije Jelena Janković spremna je za prestojeće takmičenje u Londonu, dobri stari Vimbldon.

-Vreme je za Vimbldon! Zadovoljna sam kako je protekla sezona na šljaci. Odigrala puno dobrih mečeva, zabeležila velike pobede koje su me vratile među četiri najbolje teniserke sveta. Moglo je i bolje, kao što uvek može bolje, ali ne žalim se ni na postignuto, već uvek gledam pozitivno i idem samo napred. Tačku na takmičenje na šljaci u 2010. stavila sam u polufinalu drugog gren slem turnira u sezoni koji se tradicionalno igra u Parizu. Bilo je to moje treće polufinale u „gradu svetlosti“, iskreno mislila sam da ću turnir završiti na pobedničkom postolju i prevelika želja me je možda dekoncentrisala u ostvarenju mog cilja – rekla je Jankovićeva.

Povezana vest:  Nadal neće biti zaštićen u žrebu za Rolan Garos

Po završetku takmičenja u parizu JJ je nastavila naporan rad.

-Odmah po završetku takmičenja u Parizu, došla sam u Beograd gde sam nakon dužeg perioda uspela da vežem desetak dana kod kuće, sa porodicom i prijateljima, odmarajući, gledajući filmove i uživajući u našoj kuhinji. Uželela sam se srpske kuhinje.

Pripreme je Jankovićeva odradila na terenima Gemaxa.

Povezana vest:  WTA DOHA, Bez Jovanovski u Dohi

-Trenirala sam i pripremala sam se svaki dan na Gemaxu, na tepihu u hali. Napunila sam baterije u dobroj atmosferi, među ljudima koji me vole i koje volim, a sad sledi odlazak u novo takmičenje, novi izazov na londonskoj travi za koju ću imati i novu haljinu, naravno bele boje koju mi je napravila ANTA. Videćete, biće jednostavna i lepa. Imam i novu torbu koja je interesantna. Danas putujem na Ostrvo i od danas kreću prvi treninzi na travi, velika priprema za Vimbldon – rekla je Jankovićeva.

Povezana vest:  Đoković zbog povrede propušta turnir u Majamiju