novak djokovic 33

Đoković u osmini finala posle pobede nad Gonzalesom

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira Masters serije u Indijan Velsu, pošto je večeras pobedio Kolumbijca Alehandra Gonzalesa sa 2:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:1). Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Hrvata Marina Čilića, koji je sa 2:0 u setovima bio bolji od Španca Tomija Robreda. 
Drugi teniser sveta je odlično odigrao prvi set protiv tenisera koji je debitovao na turniru iz Masters serije. Posle samo 20 minuta Đoković je imao prednost od 5:0 uz dva brejka. Tek u šestom gemu je Kolumbijac došao do prvog gema, ali je Đoković već u narednom završio posao u prvom setu i posle 29 minuta igre poveo sa 1:0. 
U drugom setu se vodila veća borba i sve do osmog gema nije bilo brejkova, ali je tada 91. teniser sveta iskoristio pad u igri Đokovića i oduzeo mu servis. 
U narednom gemu Gonzales je, iskoristivši drugu set loptu, materijalizovao brejk i as servisom izjednačio na 1:1 u setovima. Đoković je poveo na početku trećeg seta sa 1:0, a potom je uspeo i da oduzme servis Gonzalesu posle gema koji je trajao duže od 10 minuta. 
Nakon vođstva Đokovića od 3:0 Gonzales kao da se predao, pa je srpski teniser bez većih problema priveo meč kraju i posle sat i 38 minuta igre plasirao se u osminu finala Indijan Velsa. 

Povezana vest:  Tiparević pod istragom za nameštanje mečeva, a Troicki sumnjiv