Najbolji teniser sveta Novak Djoković plasirao se danas u treće kolo Vimbldona, pošto je u drugom kolu pobedio Francuza Adrijana Manarina u tri seta 6:4, 6:3 i 7:6. U njihovom prvom medjusobnom duelu Djoković je do trijumfa došao posle dva sata i sedam minuta igre.

Srpski teniser će se u trećem kolu Vimbldona sastati sa boljim iz duela izmedju Brazilca Tomaza Belučija i Amerikanca Sema Kverija.

Duel izmedju Djokovića i Manarina odigran je u dvoranskim uslovima, pošto je krov nad Centralnim terenom bio u funkciji zbog kiše u Londonu.

Povezana vest:  ATP MOSKVA, Tipsarević se plasirao u finale Kupa Kremlja

Manarino je nešto bolje počeo duel, odmah je stigao do brejk lopti, ali je prvi teniser sveta ipak uspeo da se konsoliduje, spasi dve vezane brejk lopte, te povede s 1:0 u gemovima.

Nastavak prvog seta nije doneo mnogo uzbudjenja. Djoković je u četvrtom gemu stigao do prve brejk lopte na meču, ali nije uspeo da oduzme servis 55. teniseru na ATP rang listi. U završnici seta došlo je do pada u igri Manarina, što je Djoković iskoristio, pa je do odlučujućeg brejka, za vodjstvo od 1:0 u setovima, stigao u 10. gemu.

Povezana vest:  Tomić izbačen iz prostorija Saveza u Nišu

Djoković je u istom ritmu nastavio i na početku drugog seta. Lako je osvojio svoj servis, a potom je pojačao pritisak na servis Francuza, te ranim brejkom poveo s 2:0. Stečenu prednost brejka Djoković je sačuvao do kraja seta, pa je tako posle sat i šest minuta igre poveo sa 2:0 u setovima.

Na početku trećeg seta Djoković nije iskoristio šansu da oduzme servis rivalu, a potom se suočio s pet brejk lopti, ali ih Francuz nije iskoristio.

Povezana vest:  ATP MEMFIS, Tipsarević u drugom kolu turnira u Memfisu

Do sedmog gema obojica igrača su bili sigurni na svoj servis, a onda je Djoković stigao do brejka i poveo sa 4:3. Kada se očekivalo da će srpski teniser bez problema privesti meč kraju, Francuz je napravio brejk, izjednačio na 5:5 i produžio meč.

Pobednik trećeg seta rešen je u taj-brejku, koji je Djoković dobio sa 7:5 i tako stigao do 30. uzastopne pobede na grend slem turnirima.