venusserena

Martina Navratilova: Ne otpisujte sestre Vilijams

 

Martina Navratilova, legenda svetskog tenisa, smatra da Serena i Venus Vilijams još uvek predstavljaju snagu na koju treba računati u ženskom tenisu, iako su obe rano ispale sa takmičenja na Vimbldonu.

Serena Vilijams, koja je prošle godine osvojila Vimbldon, oprostila se od ovogodišnjeg takmičenja u osmini finala nakon poraza od Francuskinje Marion Bartoli. U istoj fazi takmičenja bugarska teniserka Cvetana Pironkova izbacila je Venus, stariju sestru Vilijams.

Povezana vest:  Ðukić-Dejanović čestitala Ðokoviću

Martina Navratilova, koja je u Vimbldonu osvojila devet titula u pojedinačnoj konkurenciji, smatra da sestre uopšte nisu podbacile. Naime, Serena zbog različitih zdravstvenih problema nije igrala gotovo godinu dana, a Venus je propustila pet meseci zbog povrede kuka.

-Ukoliko obe ostanu zdrave, uverena sam da će već na JU ES Openu sestre Vilijams biti snaga na koju treba računati. Za Serenu je neverovatno da se uopšte i pojavila u konkurenciji – kazala je Navratilova.

Povezana vest:  Đoković pobedom počeo 2016. godinu

Češka Amerikanka smatra da obe sestre, koje su kombinovano uzele devet pojedinačnih titula u Vimbldonu u poslednjih 11 godina, a pogotovo Serena, imaju još nešto da kažu na teniskoj sceni…

-Serena ima 29 godina i sigurno je ne bih otpisala. Vratiće se ona i biće ponovo u odličnoj formi. I na ovom turniru je igrala izvrsno, s obzirom na okolnosti. Venus je dve godine starija, posle tridesete ide sve teže i teže. Ja to najbolje znam. Ali, mislim da su obe sestre, uzevši u obzir koliko su malo igrale, pokazale da su i dalje moćne – zaključila je Navratilova.

Povezana vest:  Jovanovski bez plasmana u glavni žreb