reprezentacija2011

64.BALKANSKE IGRE U ATLETICI

 

Srpska atletska reprezentacija doputovala je u bugarski grad Sliven, gde se od 2-3.jula održavaju 64. po redu Balkanske Igre u atletici. Na ovom šampionatu snage će odmeriti reprezentacije 10 balkanskih zemalja: Bugarska, Grčka, Rumunija, Turska, Bosna i Hercegovina, Albanija, Crna Gora, Makedonija i Srbija.

Posle dve godine neodržavanja balkanskog šampionata zbog ekonomske krize, novi predsednik Balkanske ascoijacije Dobromir Karamarinov, učinio je sve da Balkanskim Igrama vrati sjaj i omogućio vrlo atraktivan nagradni fond u iznosu od 40.000 evra. Ovo je motivisalo najbolje ateltičare Balkana da se okupe u Slivenu i ovo takmičenje učine neizvesnim i visoko kvalitetnim, a u nekim disciplinama konkurencija je ravna finalima evropskim i svetskim prvenstava.

Povezana vest:  Olimpijska šampionka u skoku uvis Čicerova propušta EP

Srpska reprezentacija nastupiće u sličnom sastavu kao i u Novom Sadu na Ekipnom prvenstvu Evrope. Među srpskim reprezentativcima nalaze se Asmir Kolašinac, Mirko Petrović, Igor Šarčević, Bekrić Emir, Miloš Savić, Predrag Ranđelović…, dok srpske dame predvodi Dragana Tomašević, Ivana Španović, Jelena Vasić Radinović, Ana Subotić, Jelena Anđelković…