Ruska teniserka Anastasija Pavljučenkova plasirala se danas u četvrtfinale londonskog Vimbldona, pošto je pobedila 30. teniserku sveta, Amerikanku Koko Vandervej u dva seta, 6:3, 6:3. Pavljučenkova, 23. teniserka sveta, se prvi put u karijeri plasirala u četvrtfinale Vimbldona.

Pobedila je za sat i 14 minuta, pet puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka.

Povezana vest:  ATP TOKIO, Marej bolji od Nadala

Pavljučenkova će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice duela branioca titule, prve teniserke sveta Amerikanke Serene Vilijams i Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je postavljena za 13. nosica.

Nemačka teniserka Andželik Kerber plasirala se u četvrtfinale, pošto je za 65 minuta pobedila 49. teniserku sveta Misaki Doi iz Japana sa 6:3, 6:1.

Četvrta teniserka sveta Kerber je 2012. godine igrala u polufinalu Vimbldona, dok je dve godine kasnije stigla do četvrtfinala.

Povezana vest:  Endi Marej predvodi Veliku Britaniju u Dejvis kupu

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice duela petog nosioca Rumunke Simone Halep i Amerikanke Medison Kiz, koja je postavljena za devetog nosioca. Kerber je ove godine osvojila prvu grend slem titulu u karijeri, kada je u januaru u finalu Australijan opena pobedila Serenu Vilijams.