endi_rodik_2SP JAR

Rodik ljut zbog poništenog gola, Venus Vilijams zbunjena

 

Nastup američke reprezentacije na SP u Južnoafričkoj Republici prate i najbolji američki teniser Endi Rodik i njihove najbolje teniserke, sestre Serena i Venus Vilijams. U toku priprema za treći ovosezonski Grend Slem turnir – Vimbldon, Rodik i sestre Vilijams našli su vremena za gledanje utakmice drugog kola Grupe C na Mundijalu u kojoj je SAD igrao nerešeno sa Slovenijom 2-2.

Povezana vest:  ATP LISTA, Federer povećao prednost, Tipsarević pao na 9. mesto

Na konferenciji za novinare uoči najvećeg svetskog teniskog turnira, Rodik je dobio pitanje razume li pravila fudbala, budući to ipak nije američki sport broj 1, na što je dao pomalo sarkastičan odgovor:

-Razumem pravila fudbala toliko dobro da mi je jasno da je nepravda kada dvojica slovenačkih igrača udaraju američkog igrača, da američkom igraču sude prekršaj. Eto, toliko dobro razumem pravila – komentarisao je Rodik, aludirajući na poništen gol Maurisija Edua na samom kraju utakmice sa Slovenijom koji sudija Koman Koulibali nije priznao dosudivši sumnjivi prekršaj u napadu.

Povezana vest:  Ðoković pobedio Nadala i doneo izjednačenje Srbiji

-Zapravo sam uživala gledajući utakmicu. Bila sam uzbuđena. Zamalo smo osvojili sva tri boda. Iako mi nije sasvim jasno šta se zapravo dogodilo jer ne razumem pravila fudbala. Kada se nešto dogodi, nije mi sasvim jasno o čemu se radi i zbunjena sam. Ali polako učim i nadam se da će u SAD biti sve više fudbala, pa će ljudi poput mene imati priliku da nauče više – rekla je peterostruka vimbldonska pobednica i trenutno druga najbolja teniserka sa WTA liste, uz dodatak da ju je na gledanje utakmice nagovorila sestra Serena.

Povezana vest:  Radvanska protiv Ane Ivanović u četvrtfinalu