Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je večeras Rodžers kup, pošto je u finalu turnira u Torontu pobedio Keija Nišikorija u dva seta, 6:4, 7:5.

Đokoviću je ovo četvrta pobeda na Rodžers kupu, na kome je bio prvi nosilac, i prva posle četiri godine. On je ovim trijumfom osvojio 1.000 ATP bodova i 685.200 dolara. Nišikori je bio treći nosilac, a na ATP listi je šesti. On je plasmanom u finale osvojio 600 ATP bodova i 336.000 dolara.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2011 (FOTO), Tenis u slici

Srpski teniser osvojio je večeras i svoj 30. masters turnir u karijeri, po čemu je rekorder. Ovo mu je 66. titula u karijeri.

Đoković je dobro počeo meč, ali je Nišikori uspeo da čuva svoj servis sve do šestog gema, kada je srpski reprezentativac napravio brejk i poveo sa 4:2. Onda je odbranio svoj servis i došao u priliku da novim brejkom osvoji set, ali nije iskoristio set loptu, tako da se Japanac spasao.

Povezana vest:  TSS:Želimo finale, Kraljevo pokazalo kako se bodri Srbija

Srpski reprezentativac potom je bio siguran na svom servisu i iskoristio je svoju drugu brejk loptu za 6:3 u prvom setu.

Đoković je u trećem gemu drugog seta napravio brejk, ali se Nišikori nije predavao i uzvratio mu je u šestom gemu za 3:3. Obojica tenisera čuvala su svoj servis do 11 gema, kad je prvi igrač sveta ponovo napravio brejk i poveo 6:5, iskoristivši prvu brejk loptu. Posle toga je na svom servisu iskoristio treću meč loptu i ostvario veliki trijumf.

Povezana vest:  Prvi poraz Ivanovićeve od Svitoline za kraj RG