nole_cetvrtfinale_majami_2012

Đoković: Ponosan sam na sve što sam postigao

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u intervjuu francuskom „L’Ekipu“ da je ponosan na sve što je postigao ove sezone, koju će završiti na mestu broj jedan.
Drugi reket sveta je ove godine osvojio „samo“ jedan gren slem trofej, u odnosu na tri prethodne godine.
-Nije bilo moguće ponoviti neverovatne rezultate iz 2011. godine. Ipak, ponosan sam na sve što sam ove sezone postigao – rekao je Đoković.
Petostruki osvajač gren slem titula naglasio je da će njegov duel sa Britancem Endijem Marejom nadmašiti i do sada najveći riovalitet u istoriji tenisa između Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafela Nadala.
Novinar „Lekipa“ je želeo da sazna „sastojke recepta“ kojim je Đoković ostvario jedan od najvećih uspeha u istoriji tenisa uopšte, uprkos činjenici da je odrastao u porodici i u zemlji u kojoj tenis nije bio polularan.
-Uporan i konstatnat rad je prvi elemet formule uspeha, koju dopunjava pobednički mentalitet i vera u sebe – otkrio je Đoković izvore uspeha.
Đoković je naglasio da mu je jedan od prioriteta za narednu sezonu osvajanje Rolan Garosa.
-San mi je da osvojim tutulu na Rolan Garosu. To mi je jedan od glavnih ciljeva u 2013. Do kraja karijere ću, ako treba, pokušavti da ispunim taj san – rekao je Đoković.
Srpski teniser sledeće sedmice učestvuje na završnom Mastersu u Londonu, kojim bi, kako je rekao, želeo da kruniše ovu sezonu i potvrdi mesto broj jedan na ATP listi koje će preuzeti u ponedeljak

Povezana vest:  ATP privremeno promenio sistem bodovanja