sven-vath
Sven Vath 24. novembra u Beogradu
Pet godina nakon prvog dolaska u Srbiju, na potpuno isti datum – u subotu 24. novembra, Sven Väth će u okviru muzičkog serijala „Freedom Music“ ponovo posetiti Beograd gde će nastupiti u prostoru „Depo“ u Travničkoj broj 3, na mestu koje pre svega pamtimo po odličnim nastupima Lorana Garnijea 2011. i Stiv Baga u oktobru ove godine. Nastup jednog od planetarnih ambasadora kulture „Goethe“ instituta podržala je i Ambasada SR Nemačke u Beogradu. Domaća DJ podrška biće Tijana T, ali i Dejan Milićević koji iza sebe trenutno ima možda i najuspešniju međunarodnu sezonu u karijeri i nedavno objavljen album „Just Keep Talking Girl“.
Većina ulaznica po promotivnoj ceni od 990 dinara već je rasprodata četiri nedelje pre nastupa, a sledeće nedelje biće pušten u prodaju i novi kontigent ulaznica po ceni od 1190 dinara,  i to u Bilet centru i na ostalim prodajnim mestima Eventima i Gigstiksa širom Srbije i regiona. Za ranije beogradske nastupe popularnog nemačkog producenta uvek je vladalo ogromno interesovanje sa prosečnom posetom od oko 5000 fanova, dok je njegov prvi nastup u Srbiji 24. novembra 2007. bio sasvim rasprodat nekoliko dana ranije.
Sven Väth je DJ karijeru započeo ranih osamdesetih u legendarnim frankfurtskim klubovima Dorian Gray i Vogue gde je svojom nepredvidivošću i otvorenošću za različite stilove stekao armiju poklonika i postavio standarde koji definišu žurke tog doba. Ubrzo otvara i svoj klub Omen, koji ispisuje novo poglavlje nemačke klupske istorije i već početkom devedesetih Sven Väth je „najuspešniji DJ na svetu“, „kum tehna“, „jedina nemačka pop zvezda“.
„Verujem da je klupska kultura, sa posebnim naglaskom na kulturu, bazirana na vizionarstvu. Da bi se vizije pretvorile u stvarnost, potrebna je hrabrost da se ponekad rizikuje. Vizija elektronskih žurki i klupske kulture 21. veka je ono što pokušavam da dostignem“, reči su kojima Sven Väth objašnjava uspeh i posebnost sopstvenog rada u protekle tri decenije.
Svenov projekat „Cocoon“ proglašavan je za najbolji svetski klub u skoro svim magazinima koji prate elektronsku scenu, a njegov trijumfalni pohod na ultimativne planetarne destinacije, kultne turneje i miks izdanja pod nazivom „Sound of The Season“ postaju sinonim za vrhunski provod, uvek svežu i neverovatnu muziku koju prati odlična atmosfera.  Od Frankfurta preko Londona, Ibice, Sao Paola ili Tokija, harizmatični Sven Väth sa svojim gostima privlači desetine hiljada posvećenika elektronske muzike. Beograd uz svega nekoliko svetskih metropola, a ovaj put kao jedini datum turneje u istočnoj Evropi, ima kontinuitet i ekskluzivnu rezidenturu Svenovih žurki.
Povezana vest:  Pesma Majli Sajrus u novoj epizodi “Gleeja”