Danska teniserka Karolina Voznijacki plasirala se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedila 58. teniserku sveta Moniku Nikulesku iz Rumunije u dva seta, 6:3, 6:1.

To je prvi plasman Voznijacki u osminu finala nekog grend slem turnira još od Vimbldona prošle godine.

Voznijacki je pobedila za sat i 26 minuta, šest puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka. To je prvi put od januara da je Voznijacki vezala tri pobede na jednom turniru.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Milojević i Krstin eliminisani

Dvostruka finalistkinja Ju Es opena, 74. teniserka sveta Voznijacki će u osmini finala igrati protiv pobednice duela domaće teniserke Medison Kiz i Naomi Osake iz Japana.

Italijanska teniserka Roberta Vinči plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Karinu Vitheft iz Nemačke sa 6:0, 5:7, 6:3. Vinči, prošlogodišnja finalistkinja Ju Es opena, će u osmini finala igrati protiv bolje iz meča Slovakinje Dominike Cibulkove i Ukrajinke Lesije Curenko.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Nestor i Mirni osvojili titulu u dublu na Rolan Garosu

Letonka Anastasija Sevastova plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 6:4, 6:1. Sevastova će u osmini finala igrati protiv pobednice duela Britanke Džoane Konte i Belinde Benčić iz Švajcarske.