Međunarodna teniska federacija (ITF) zabranila je danas odigravanje Dejvis kup meča između Venecuele i Perua u Puerto La Kruzu zbog bezbednosnih problema.

Teniski savez Venecuele smatra da je ta odluka neosnovana, a predsednik saveza Luis Kontreras najavljuje žalbu.

„Mi ne negiramo da je zemlja u krizi, ali nema opravdanja za takvu odluku“, rekao je Kontreras.

Venecuela ima rok do četvrtka da izabere neutralan teren na kojem će se odigrati meč koji je na programu od 16. do 18. septembra.

Povezana vest:  Poznati polufinalisti u Stokholmu

Ukoliko ne uspe to da učini, meč će se odigrati u Peruu, dodao je Kontreras.

Kontreras je naveo da je odluka ITF-a koju su dobili elektronskom poštom sve šokirala i podsetio da je Venecuela ove godine već bila domaćin i da je duel protiv Paragvaja u martu prošao bez incidenata.

„Ovo je nešto što se dešava samo u zemljama paralizovanim ratom“, rekao je Kontreras.

Povezana vest:  Ivanović u polufinalu Montereja

Portparol ITF-a je za AP rekao da je odluka o premeštanju meča iz Venecuele doneta na osnovu mišljenja „nezavisnih savetnika za procenu rizika“, ali nije ulazio u detalje.

Venecuela se suočava sa teškom ekonomskom krizom zbog pada cene nafte, koja je izvor 96 odsto prihoda zemlje, kao i zbog nedostatka dolara za uvoz robe i nestašice hrane i lekova.

Povezana vest:  Serena Vilijams želi titule na sva četiri gren slema

Ta zemlja pogođena je i političkom krizom otkako je na parlamentarnim izborima prošle godine pobedila opozicija, koja traži da se do kraja 2016. održi referendum protiv Madura, optužujući ga za lošu ekonomsku situaciju u Venecueli.