rafael_nadal_bekhend_vimbldonATP VIMBLDON

Nadal bolji od Söderlinga

 

Najbolji teniser sveta, Španac Rafael Nadal, ostvario je 12. uzastopnu pobedu na Vimbldonu. U četvrtfinalu je svladao Šveđanina Robina Söderlinga 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-1.

Meč je počeo šokantno za Nadala. Još se nije pošteno niti zagrejao, a Šveđanin je poveo s 5-0! Ali, to je bilo i jedino razdoblje Söderlingove dominacije u dvoboju. Nadal je dobio tri gema u nizu, ali za prvi set je bilo kasno.

U nastavku je Nadal zagospodario terenom, dominirao s osnovne crte, a Söderling nije uspevao da nađe rešenje kako ga nadigrati. Poveo je Nadal s 3-0 u drugom setu i držao servis do kraja. U trećem je opet Nadal došao prvi do brejka. Vodio je s 5-4, kada je švedski 25-godišnji teniser, šesti na ATP listi, zatražio medicinski time-out, kako bi primio tretman na levom stopalu.

Povezana vest:  ATP JU ES OPEN 2011, Ðoković: Trijumf je plod truda i maksimalne posvećenosti

Španac kao da se tada ohladio, pa je Söderling napravio brejk i vratio ravnotežu rezultata. U taj-brejku je Nadalu za pobjedu 7-4 bio dovoljan mini-break u prvom poenu, nakon toga su obojica držali servise do kraja. U četvrtom setu je Söderling “pukao“, pa je Španac s dva brejka lako osigurao pobedu.

Nadal je napravio samo 12 neizniđenih grešaka, Šveđanin 35, pa mu nije puno značilo što je imao 11 direktnih poena više. Veliku razliku činila je igra na drugom servisu, Nadal je dobio 61% takvih poena, a Söderling samo 38%.

Povezana vest:  Nadal: Uopšte nisam favorit

Nadal je ostvario petu pobedu u sedmom meču protiv Söderlinga. Nadal je dobio prva tri, uključujući i dvoboj u 3. kolu Vimbldona 2007. godine, potom je Šveđanin ostvario dve uzastopne pobede, od kojih je naročito značajna bila ona proošlogodišnja u osmini finala Roland Garosa, jer je to bio jedini poraz uopšte koji je Nadal pretrpeo na French Openu.

Povezana vest:  Mekinro: Đoković je odveo tenis u neke druge vode

Ali, Španac je svladao Söderlinga ove godine u finalu Roland Garosa i osvojio svoj peti naslov u Parizu, a sada i na Vimbldonu za ulazak u polufinale.