Roger_Federer_1Federer: Finale neću gledati, idem na odmor

 

Šestostruki pobednik Vimbldona švajacarski teniser Rodžer Federer rekao je da „nije loše“ odigrao današnji četvrtfinalni meč protiv Tomaša Berdiha, ali da nije mogao bolje zbog problema s povredom.

Federer neće odbraniti titulu na Vimbldonu pošto je danas u četvrtfinalu izgubio od 13. tenisera sveta, Čeha Tomaša Berdiha, sa 4:6, 6:3, 1:6 i 4:6. Prvi put posle osam godina Federer neće igrati u finalu Vimbldona.

Od kada je u januaru pobedio na Australijan openu, Federer nije osvojio nijedan turnir.

Federer je posle današnjeg meča rekao da ga povrede leđa i desne noge muče još od turnira u Haleu, koji se igrao nedelju dana pre Vimbldona. To je prvi put da pominje probleme sa povredom.

Povezana vest:  WTA VIMBLDON, Serena Vilijams u osmini finala Vimbldona

-Kada vas nešto boli, ne osećate se prijatno, ne možete da se koncentrišete na svaki poen. Tada morate da igrate na drugačiji način, zbog problema sa povredama leđa i desne noge nisam mogao da igram onako kako sam želeo i to je frustrirajuće  – rekao je Federer.

-S obzirom na okolnosti, pristojno sam odigrao meč. Ali, osećao sam se loše na poslednja dva, tri meča. Ako ima nešto dobro posle ovog poraza, to je što ću otići kući i dobro se odmoriti – dodao je.

Povezana vest:  US OPEN 2012, REZULTATI, Brazilac Silva protiv Đokovića

Federer je danas igrao 25. uzastopni četvrtfinalni meč na grend slem turniru. Pobedio je u 23, ali je doživeo dva uzastopna poraza, na Vimbldonu i Rolan Garosu.

Švajcarac, šesnaestostruki grend slem šampion, rekao je da je Berdih zasluženo pobedio.

-Igrao je dobro kada je trebalo, koristio je svoje šanse. Igrao je sjajno kod brejk prilika, a ja sam igrao loše kada sam vodio. Ali, mislim da nisam igrao loše – rekao je Federer.

Povezana vest:  AO 2015, Vavrinka siguran, pobede Voznijacki i Azarenke

– Četvrtfinale na Grand Slam turniru je pristojan rezultat. Očigledno neki misle da je moj poraz u četvrtfinalu nešto šokantno, ali ja to ne gledam na taj način. Neki igrači bi „poginuli“ za četvrtfinale na Grand Slam turniru. Istina je da ja nisam navikao na četvrtfinalne poraze u zadnjih šest godina, ali trenutno se mučim i sa svojom igrom i sa zdravstvenim problemima. Radujem se odmoru.

Na pitanje da li će gledati finale, Federe je kratko odgovorio:

– Verovatno neću gledati. Idem na odmor.