indjija_indians_fleg_prvaciAMERIČKI FUDBAL, SAAF

 

Inđija “Indians” prvaci Fleg lige!

 

Na finalnom turniru Fleg Lige Srbije koji se održao u Pirotu fleg ekipa “Indiansa” je osvojila prvo mesto pobediši u finalu ekipu iz Sremske Mitrovice sa 28:27.

Ekipa Inđije se kao drugoplasirana ekipa iz grupe Sever, pored Sremske Mitrovice koja je bila prva, plasirala na finalni turnir. Iz grupe Jug su se plasirali Vukovi iz Beograda i Vitezovi iz Pirota protiv kojih su “Indiansi” igrali polufinale koje su dobili rezultatom 20:7. U drugom polufinalu ekipa “Legionara” je bila ubedljiva protiv “Vukova” rezultatom 44:19.

Povezana vest:  KUGLANJE, Dve bronze u sprintu za Srbiju na Šampionatu sveta u Sarajevu

Veliko finale su igrale ekipe iz Inđije i Sremske Mitrovice koje su se ove sezone sastajale četiri puta i pritom je ekipa “Legionara” trijumfovala u sva četiri meča. Rezultat na poluvremenu je govorio da će i ovoga puta na kraju biti isti ishod jer je glasilo 27:6 za Sremsku Mitrovicu. Međutim, nakon odlučne igre u drugom poluvremenu i tačdauna u zadnjim sekundama meča, ekipa “Indiansa” je završila sezonu pobedom i najvećim uspehom u istoriji kluba.

O uspešnoj sezoni govori glavni trener fleg ekipe Duško Vesin:

Povezana vest:  KUGLANJE, Džambo invest iznenadio Banat

-Prvenstveno bih želeo da se zahvalim momcima na odličnoj igri i na borbenošću koju su prikazali na završnom turniru. Igrali su do samog kraja, verovali u sebe i pri rezultatu 27:6 na poluvremenu nisu “pali”, i nastavili su da igraju jos bolje. Sa takvim stavom i kvalitetom koji imaju uspeli smo da dodjemo do pobede uz veliki preokret. Titula šampiona fleg lige je kruna napornog rada igrača, trenera i uprave u protekle 3 godine. Osvojeni pehar će nam biti veliki motiv da u sledećoj sezoni radimo jos jače i ozbiljnije, dovedemo još dece da treniraju i postavimo sebi cilja da odbranimo titulu.

Povezana vest:  Zorana Arunović osvojila drugo srebro u Minhenu

Utiske sa finala prenosi i kapiten ekipe i jadan od najboljih igrača Goran Zec:

-Ovo je za mene poslednja sezona u fleg ekipi i osećaj da zavrsavam kao prvak Srbije u fleg ligi je fantastičan. Naporni treninzi poslednje nedelje pred turnir bili su presudni i sav rad i trud koji smo uložili se isplatio. Ponosan sam na svoju ekipu što ni jednog trenutka nije odustajala i davala sve od sebe da osvojimo titulu i savladamo fantastičnu ekipu Sremske Mitrovice.