Selektor Dejvis kup reprezentacije Argentine Danijel Orsanik saopštio je danas spisak tenisera za finale tog takmičenja protiv Hrvatske. Za Argentinu će igrati Huan Martin del Potro, Federiko Delbonis, Gvido Pelja i Leonardo Majer, odnosno isti sastav koji je pobedio Veliku Britaniju u polufinalu.

Orsanik je sastav reprezentacije saopštio dve nedelje pre isteka roka, a selektor Hrvatske Željko Krajan je ocenio da je reč o dobrom timu i da je za njega jedino iznenadjene Majer.

-On uopšte nije igrao na evropskim dvoranskim turnirima već je nastupao na čelendžerima na šljaci u Južnoj Americi. Ne verujem da će pored Delbonisa i Pelje dobiti priliku u nekom od singl mečeva. Njegova prednost je, medjutim, iskustvo, a ne treba zaboraviti da je doneo Argentincima presudni bod za pobedu svladavši Danijela Evansa – rekao Krajan, prenosi Hina.

Krajan je naveo da smatra da neće biti problema zato što će Marin Čilić i Ivan Dodig zbog igranja na završnom mastersu u Londonu na pripreme doći kasno.

Povezana vest:  Ivanovićeva posle preokreta u trećem kolu

-U Londonu će igrati mečeve na najvećem mogućem nivou, protiv najboljih na svetu, i to će im značiti više nego da su od početka na pripremama u Zagrebu – rekao je Krajan i dodao da se oporavak Borne Ćorića odvija po planu.

Finale Dejvis kupa igra se od 25. do 27. novembra u Zagrebačkoj Areni.

Povezana vest:  Milman: Voleo bih da potrajem ovde