vera_dusevina_carlstonWTA VIMBLDON

 

Vera Zvonarjeva u finalu

 

Ruska teniserka Vera Zvonarjeva plasirala se u finale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u prvom polufinalnom duelu savladala Cvetanu Pironkovu iz Bugarske rezultatom 3:6, 6:3, 6:2.

Zvonarjeva je bila velika favoritkinja protiv 82. teniserke sveta, ali je Pironkova prvi set odigrala izvanredno i veoma preciznim i snažnim udarcima sa osnovne linije uspela je da preuzme inicijativu.

Povezana vest:  Održana završna svečanost za 2011. godinu u organizaciji Teniskog saveza Srbije, dodeljene nagrade najboljima

U nastavku meča, međutim, situacija na terenu potpuno je izmenjena. Zvonarjeva se znatno bolje i brže kretala nego u prvom setu i dosta lako je nametnula ritam koji bugarska teniserka nije mogla da prati.

Preokret je počeo u šestom gemu drugog seta, kada je Zvonarjeva napravila brejk, a meč je definitivno „prelomljen“ u prvom gemu poslednjeg seta novim brejkom Ruskinje, koja se na taj način prvi put u karijeri plasirala u finale jednog gren slem turnira.

Povezana vest:  Simon u francuskom finalu pobedio Monfisa

Zvonarjeva će u finalu igrati protiv pobednice drugog polufinala, u kojem se danas sastaju Amerikanka Serena Vilijams i Čehinja Petra Kvitova.