Argentinski teniser Huan Martin Del Potro rekao je danas da posle dobrih rezultata u ovoj sezoni sa mnogo samopouzdanja dočekuje finale Dejvis kupa protiv Hrvatske u Zagrebu.

Del Potro, koji se uspešno vratio takmičenjima posle dve godine pauze zbog povreda, misli da Argentina ima velike šanse da osvoji prvu titulu u Dejvis kupu, posle četiri poraza u finalima. Argentina će od petka do nedelje u finalu igrati protiv Hrvatske u Zagrebu.

-Imao sam sjajnu godinu i imam sve što je potrebno za dobar vikend. Imamo samopouzdanje. Ovo je poseban trenutak za nas i svi smo vrlo, vrlo pozitivni – rekao je Del Potro, koji je ovog leta osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  ATP MOSKVA, Tipsarević se plasirao u finale Kupa Kremlja

Argentina je jedina reprezentacija u 116-godišnjoj istoriji Dejvis kupa koja je igrala u četiri finala a da nije osvojila titulu.

Osim Del Potra u ekipu su pozvani i Gvido Pelja, Federiko Delbonis i Leonardo Majer. Hrvatska će pokušati da osvoji drugu titulu u Dejvis kupu, posle pobede nad Slovačkom 1995. godine, a predvodiće je Marin Čilić, koji je ove nedelje ostvario najbolji renking u karijeri, šesto mesto na ATP listi.

-Veliki je motiv igrati pred domaćom publikom. Detalji će odlučiti pobednika. Podloga je sporija nego što smo očekivali, ali mislim da će biti brža kako temperatura u Areni bude rasla. To će biti dobro za svakoga – rekao je Čilić.

Del Potro je rekao da se raduje duelima sa Čilićem.

Povezana vest:  Ivanović: Meč sa Monikom najveća želja

-On mi je veoma dobar prijatelj. On je sjajan igrač i ima šansu da osvoji trofej, ali i mi ćemo pokušati da ga osvojimo – rekao je Del Potro. U tim Hrvatske se posle četiri godine vratio Ivo Karlović i najverovatnije će igrati, pošto se Borna Ćorić još nije potpuno oporavio od operacije kolena.

Povezana vest:  Lajović predao meč Monteiru

U ekipi Željka Krajana još je i Ivan Dodig. Argentina i Hrvatska su do sada igrali tri puta i oba puta pobedila je južnoamerička ekipa. Sve ulaznice za finale Dejvis kupa su rasprodate.