DJOKOVIC-ROCHUS 07
DAVIS CUP 2013
Srbija vodi protiv Belgije – 2:0
 
Muška teniska reprezentcia Srbije povela je protiv Belgije sa 2:0 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.
 Drugi poen srpskoj reprezentaciji doneo je Novak Đoković savladavši Olivijea Rohusa sa 6:3, 6:2, 6:2.
 Prethodno je vodeći poen za Srbiju osvojio Viktor Troicki koji je bio bolji od Davida Gofana sa 1:6, 3:6, 7:6 (7:5), 6:4, 6:4.
 U subotu je od 14 sati na programu igra dublova, a ukoliko Viktor Troicki i Nenad Zimonjić savladaju belgijski par Stiv Darsis /Roben Bemelmans, to će Srbiji obezbediti pobedu i plasman u četvrtfinale
 Đoković je na pobedničkom talasu iz Melburna, i motivisan velikom pobedom Viktora Troickog, rutinskom igrom pregazio Rohusa i doveo Srbiju na korak od četvrtfinala.
 Ovo je bio njegov prvi meč za Dejvis kup reprezentaciju od leta 2011. godine.
 Prvi teniser sveta je iz svog bogatog „arsenala“ izabrao taktiku kojom je na najefikasniji način došao do pobede.
 Ne želeći da rizikuje povredu na izuzetno klizavom terenu, Đoković je zauzeo „busiju“ i sa osnovne linije torpedovao Rohusa, ispalivši tokom meča blizu 20 asova.
 Prvi set je dobio uz jedan brejk ostvaren u šestom gemu, u drugom je „načeo“ protivnika u petom gemu (3:2) – da bi ga još jednim „nokdaunom“ u sedmom gemu psihološki potpuno uzdrmao.
 Đoković je nastavio sa serijom projektila i u trećem setu, u kojem je opet jednim defanzivno-ofanzivnim forhendom sa bazne linije došao do brejka i prednosti od 2:1.
 Nastavila se dominacija srpskog tenisera koji je do kraja meča pravom kanonadom forhend udaraca povećao prednost Srbije na 2:0.
Povezana vest:  Krunićeva napredovala za dve pozicije, skok Jorovićeve za 50 pozicija