Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je danas da je se nadao da će igrati prvi meč u finalu Dejvis kupa protiv Argentine i dodao da je favorit protiv Federika Delbonisa.

-Nadao se da ću ja početi, svi smo se nadali. Dobro je i da imam malo više vremena za odmor, ako igram u subotu. Vrlo sam pozitivan. Favorit sam, pobedjivao sam Delbonisa, ali znam da je u poslednje vreme igrao odlično, ostvario je neke velike pobede – rekao je Čilić, prenosi Hina.

Finale Dejvis kupa izmedju Hrvatske i Argentine počeće duelom Čilića i Delbonisa, odlučeno je danas žrebom u Zagrebu. Taj meč je na programu sutra od 14.00, a nakon njih na teren će izaći Ivo Karlović i Huan Martin del Porto.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Jovanovski neuspešna u mešovitom dublu

-Trenirali smo zajedno tako da znamo sve jedan o drugom. Ako pobedim biće manje pritiska za Ivu, koji može opuštenije da udje u meč, a veći će pritisak biti na Del Potru – rekao je Čilić.

Najbolji hrvatski teniser je naveo i da navijači mogu biti presudan faktor u finalu.

-Nijanse će odlučivati, pa će svaka pomoć će biti veliki plus – rekao je Čilić i dodao ne smatra da bi Hrvatskoj bilo lakše da se nosi s pritiskom da igra u gostima.

-Oni bi tada birali podlogu, imali bi ogromnu podršku navijača. Kod kuće se najbolje osećamo, možemo dobiti veliku podršku. I finale je ogroman uspeh. Znamo da nam neće biti lako. Bilo bi predivno da svi možemo podeliti radost osvajanja Dejvis kupa – rekao je Čilić.

Huan Martin del Potro je rekao da je Hrvatska favorit, ali se Čilić ne slaže s njim.

Povezana vest:  MARAKEŠ ČELINDŽER, Bozoljac u finalu dubla

-Ne bih rekao da smo favoriti. Obe reprezentacije su odlične. Odlučivaće nijanse. Biće uzbudljivo sva tri dana – rekao je Čilić.

Hrvatska je Dejvis kup osvojila 2005. godine u svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu, dok je Argentina do sada četiri puta igrala u finalu i sva je četiri puta gubila. Čilić je rekao da bi svima u selekciji Hrvatske, osim Ive Karlovića, to bila prva titula u Dejvis kupu.

Povezana vest:  DAVIS CUP, SRBIJA - ČEŠKA, Đoković isrcpljen, ali motivisan za Čehe

-Svi smo u istoj poziciji u kakvoj je reprezentacija Argentine. Važno je njima, ali važno je i nama. I mi o tome sanjamo – rekao je Čilić.