obradovic
DAVIS CUP 2012
Obradović: Šveđane moramo ozbiljno da shvatimo
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je danas da će nacionalni tim ozbiljno pristupiti duelu sa Švedskom i dati svoj maksimum.
-Jasno je da smo mi na papiru favoriti, ali to ćemo morati da dokažemo na terenu – rekao je Obradović.
Susret prvog kola Dejvis kupa između Srbije i Švedske u petak od 14 sati u niškom Čairu otvoriće Janko Tipsarević i Filip Prpić, određeno je žrebom u Gradskoj kući.
-Mnogo mi je lakše kad igram prvi meč, jer ne moram da čekam završetak prethodnog. Ipak, nema opuštanja, moram da u meč uđem oprezno – rekao je Tipsarević na konferenciji za novinare.
Viktor Troicki, koji u drugom singlu igra protiv Mihaela Rideršteda, rekao je da zna šta ga očekuje, jer se sa protvnikom sastajao prošle godine.
U subotu je na programu dubl Zimonjić/Tipsarević – Brunstrum/Linšted.
-Očekujem da će Rideršted “vući“ za švedsku reprezentaciju, dok Johan Brunstrum prvi put igra za nacionalni tim. Mislim da će se dubl igrati pri rezultatu 2:0 za Srbiju – rekao je Zimonjić.
Svoju šansu u nedelju čekaće i Dušan Lajović, koji u reprezentaciji zamenio Iliju Bozoljca.
Iako Srbija važi za favorita, predstavnici švedske reprezentacije smatraju da imaju šansu i da će pokušati da je iskoriste.
-Drago mi je što ću igrati prvi meč, u dobroj sam formi i daću više od svog maksimuma – rekao je Filip Prpić, sin poznatog hrvatskog tenisera Gorana Prpića.
Povezana vest:  AO 2011, Klajsters u osmini finala, Stosur eliminisana