nole_i_ekipa_sa_zastavamaDAVIS CUP, ČETVRTFINALE

Srbija u Splitu, Francuzi protiv Španije…

 

U četvrtfinalu Dejvis kupa Svetske grupe nastupiće najboljih osam timova. Od 9. do 11. jula najbolji teniseri sveta boriće se, u ekipnoj borbi, za prolazak u polufinale. Iako je, možda i derbi četvrtfinala meč između Francuske i Španije u entru pažnje biće i meč između Hrvatske i Srbije koji će se igrati, ni manje ni više nego u Splitu.

Na vrelom terenu kraj Jadranskog mora Nole, Ziki, Janko i Viktor boriće bitku sa najboljimj hrvatskim teniserima. Iako su, svi oni, odlični prijatelji na ATP turu srpske Orlove očekuje pakao sa tribina.

Povezana vest:  DK: Počinje prodaja karata za duel Srbije i Španije

Naravno, sve je iznenadilo, u Hrvatskoj, da će se uvesti Hok aj sistem u pomenutom meču između Hrvatske i Srbije što će dodatno olakšati posao sudijama!

Meč Francuske i Španije igraće se u gradiću Klermont-Ferand (nedaleko od Sentetjena) i na pola puta od Pariza do Madrida. Za trikolore će igrati Žo Vilfrid Conga, Gael Monfils, Mihael Lodra i Žulijen Benetau dok će za Špance nastupiti Fernando Verdasko, David Ferer, Nikolas Almagro i Felisijano Lopez.

Povezana vest:  Troicki na korak od plasmana u glavni žreb turnira u Beču

U Moskvi, na Olimpijskom stadionu okupiće se najbolji teniseri Rusije i Argentine. Šamil Tarpiščev, selektor Baćuški odlučio se za Nikolaja Davidenka, Mihajla Južnog, Teimuraz Gabašvilija i Igora Kunitsina dok će Argentinci nastupiti u sastavu Horasio Zebaljos, Eduardo Švank, Leonardo Majer i David Nalbandijan.

U meču između Čile i Češke odmeriće se Nikolas Masu, Horhe Agilar, Pol Kapdevile i Kristobal Savedra-Korvalan dok će za Čehe igrati Tomaš Berdih, Jan Hajek, Lukaš Dlouhi i Frantisek Čermak.

Povezana vest:  AO 2014, Đoković i Ivanović igraju u nedelju

U Splitu, na Spaladijum areni koja prima 10.000 gledalaca za Hrvatsku će igrati, kako je odlučio Goran Prpić Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Antonio Veić i Ivan Dodig dok će za Srbiju da igraju Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić a na spisku putnika je i Ilija Bozoljac.

 

Program (od 9. do 11. jula)

Francuska – Španija

Rusija – Argentina

Hrvatska – Srbija

Čile Češka Republika