Švajcarski teniser Rodžer Federer odložio je povratak na teren do nove godine, pošto se povukao sa takmičenja Medjunarodna teniska premijer liga (IPTL) zbog „neizvesnosti“ koje okružuju dogadjaj, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Osvajač 17 grend slem titula Federer zbog povrede kolena nije igrao od kraja jula i poraza od Miloša Raonića u polufinalu Vimbldona. Trebalo je da nastupi na IPTL, ali se povukao. Takodje, sa tog takmičenja povukla se i druga teniserka sveta Serena Vilijams.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, FINALE, Obradović: Imamo kvalitet, ponovo ćemo osvojiti Dejvis kup

Očekuje se da će 35-godišnji Federer igrati na Australijan openu u januaru. Ove godine će na IPTL turniru učestovati jedna ekipa manje zbog finansijskih poteškoća organizatora.

-Imali smo velike izazove ove godine i nadamo se da ćemo ih prevazići. Uz trenutnu ekonomsku klimu u Indiji i nesigurnosti oko trošenja novca, situaciju sam objasnio Rodžeru i Sereni – rekao je osnivač IPTL indijski teniser Maheš Bupati.

Povezana vest:  ATP LONDON,Zimonjić i Nestor lako do pobede u prvom kolu

U svojoj trećoj godini IPTL turnira, takmičiće se četiri ekipe u Tokiju, Singapuru i Hajderbadu od 2. do 11. decembra.

U svakoj ekipi nalazi se po sedam igrača, medju kojima će biti samo trojica iz prvih 20 na ATP listi, Kei Nišikori, Tomas Berdih i Nik Kirjos. Od „bivših šampiona“ igraće Mark Filipusis i Goran Ivanišević. Prvi teniser sveta Endi Marej igrao je 2014. i 2015. godine na turniru.

Povezana vest:  Troicki izgubio u prvom kolu kvalifikacija za Rolan Garos