rafael_nadal_slavlje_vimbldonNadal: Još da fudbaleri osvoje titulu na SP

 

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je danas drugi trofej na gren slem turniru u Vimbldonu savladavši u finalu Čeha Tomaša Berdiha, a posle meča je izjavio da sa velikom pažnjom prati igre fudbalske reprezentacije Španije na prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

Prilikom osvajanja prvog trofeja u Vimbldonu 2008. Nadal je istvoremeno pratio zbivanja na fudbalskom prvenstvu Evrope u Austriji i Švajcarskoj, gde su španski fudbaleri osvojili titulu prvaka savladavši u finalu selekciju Nemačke sa 1:0.

Povezana vest:  Monfis odustao

Sada je, kako je ocenio vodeći teniser sveta, slična situacija, jer je fudbalska reprezentacija Španije dogurala do polufinala u Južnoj Africi.

-Sve se poklapa. Sad fudbaleri moraju da odrade svoj posao i postanu svetski prvaci. Međutim, biće teško – rekao je Nadal.

Španac je danas u velikom stilu pobedio Berdiha i osvojio osmu gren slem titulu u karijeri. Tokom celog finalnog meča nije izgubio nijedan gem na svoj servis.

Povezana vest:  Troicki i Đere sutra na terenima RG

-Veoma sam zadovoljan povratkom ovde, nakon što sam prošle godine morao da propustim turnir zbog povrede. San sam ostvario pre dve godine, kada sam prvi put osvojio Vimbldon, a današnje slavlje je sjajan, neverovatan rezultat za mene – istakao je Nadal.

Berdih je plasmanom u finale ostvario najveći uspeh u karijeri, ali protiv fantastičnog Nadala nije imao nikakve šanse da osvoji trofej.

Povezana vest:  Serena Vilijams: Nisam Isus Hrist!

-Tokom dve predivne sedmice u Vimbldonu igrao sam odlično, ali u finalu ništa nisam mogao da uradim. Nadal je jednostavno bio previše dobar – rekao je Berdih, koji će od ponedeljka biti među 10 najboljih na svetskoj rang listi.