carlos_dungaSP JUŽNA AFRIKA

Karlos Dunga dobio otkaz

 

Brazilski fudbalski savez (CBF) objavio je u nedelju popodne kako je smenio dosadašnjeg selektora Karlosa Dungu i celi njegov stručni štab.

Svega nekoliko sati ranije Dunga je najavio kako će se sastati s predsednikom CBF-a Rikardom Tekseirom kako bi raspravljao o svojoj budućnosti, ali za to više nema potrebe jer za dosadašnjeg selektora očigledno više nema budućnosti na klupi „seleçaa“.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Navijači vređali reprezentativce na beogradskom aerodromu

Dunga je na kormilu Brazila bio četiri godine, a u tom je periodu osvojio Copa Americu i Kup konfederacija. Ali, ispadanje u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi nakon poraza od Holandije s 2-1 bio je greh koji mu čelnici brazilskog fudbala nisu hteli oprostiti.

U svom je saopštenju CBF naveo kako će ime novog selektora biti poznato do kraja meseca, a brazilski mediji ističu kako za tu poziciju postoje trojica kandidata. Radi se o treneru Palmeirasa i nekadašnjem i selektoru Luisu Felipeu Skolariju koji je vodio Brazil do svetske titule 2002., zatim o treneru Korintiansa Manu Menezesu, te o Leonardu, donedavnom treneru Milana.

Povezana vest:  Dunga uveo nova pravila, nema kačketa, japanki i telefona