fernando_torres_spanijaSP JUŽNA AFRIKA

 

Del Boske možda izostavlja Toresa iz prvog tima

 

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da napadač Fernando Tores možda neće biti u prvom timu na polufinalnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Nemačke.

Tores je bio u prvom timu na poslednje četiri utakmice na Mundijalu, ali nije postigao nijedan gol.

Del Boske je rekao da Tores dobro trenira i da je važan za napad španske ekipe, ali da to ne znači da je „nedodirljiv“.

Povezana vest:  Djukić zadovoljan pobedom i računa na Leonarda

-Iako ne postiže golove, Tores naporno trenira i svojim ponašanjem zaslužuje da bude u timu. Imam mnogo poverenja u njega, ali to ne znači da je nedodirljiv u prvom timu – rekao je Del Boske.

Tores je došao na Svetsko prvenstvo posle oporavka od operacije kolena u aprilu. Napadač Liverpula nije postigao gol za nacionalni tim još od takmičenja na Kupu Konfederacija prošle godine.

Povezana vest:  Vlasnik Sanderlenda žali zbog slabe posete

On je pre dve godine postigao pobedonosni gol za Španiju protiv Nemačke (1:0) u finalu Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

Španija je sinoć u četvrtfinalu pobedila Paragvaj sa 1:0, golom Davida Vilje, a Del Boske je zamenio Toresa u 56. minutu i uveo Seska Fabregasa.

Vilja će sigurno biti u timu protiv Nemačke. Napadač Barselone je na turniru do sada postigao pet golova. Za mesto u napadu konkuriše i Fernando Ljorente.

Povezana vest:  Stojanović: Nema straha, cilj je da damo gol u Ukrajini

-Imamo mnogo opcija na toj poziciji, ali neke stvari su sigurne. Mislim da je zajedništvo u ekipi naša snaga – rekao je Del Boske, koji na tri poslednje utakmice nije menjao prvu postavu.

Polufinalna utakmica Svetskog prvenstva između Nemačke i Španije igra se u sredu od 20.30 u Durbanu, dok se dan ranije sastaju Urugvaj i Holandija u Kejptaunu.