grupna_kznDAVIS CUP

Đoković: Srbija zaslužuje finale Dejvis kupa

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji će predvoditi reprezentaciju Srbije od 9. do 11. jula u četvrtfinalnom meču Dejvis kupa protiv selekcije Hrvatske u Splitu, izjavio je danas da srpski tim poseduje sve kvalitete za plasman u finale prestižnog takmičenja.

-Šteta je što se Srbija i Hrvatska sastaju u četvrtfinalu, budući da svojim kvalitetima zaslužuju finale – ocenio je Đoković.

-Nama je ovo najveći uspeh i sve što budemo napravili biće bonus. Znamo kakva nas atmosfera očekuje u Splitu i kako treba igrati pred takvom publikom. Budući da sam igrao dosta gren slem mečeva, nadam se da će mi to biti od koristi – rekao je Đoković.

Povezana vest:  AO 2012, ŽREB, Novak Ðoković 1. nosilac u Melburnu

nole_i_troicki_kznDrugi reket sveta napomenuo je da selekcija Srbije, u kojoj je i specijalista za dubl Nenad Zimonjić, ima „bolje rangirane igrače“, ali i da „publika u Splitu može da pomogne domaćoj reprezentaciji“.

-Dejvis kup je nepredvidiv, posebno kada ste gosti. Iako su naši teniserii bolje rangirani, to ne mora da bude velika prednost , jer je publika dodatni stimulans. Meč se igra tri dana i nikad ne znate šta može da se dogodi. Najviše strepim od Ljubičića koji je ove godine uspeo da me pobedi i koji je jednom već osvojio Dejvis kup – istakao je Đoković.

Povezana vest:  Nadal oborio rekord Mekinroa za četvrfinale Madrida

Prvi igrač sveta u konkurenciji parova Zimonjić naglasio je da u predstojećem meču „nema favorita“.

-Zadovoljni smo što smo među osam najboljih, ali želimo da prođemo dalje. Parovi se igraju tek drugog dana i obe ekipe imaju dobre dublove. Igrao sam protiv svih igrača, pobeđivao i gubio, tako da mislim da nema favorite – naglasio je Zimonjić.

Povezana vest:  Mari eliminisan sa Australijan opena

Srelektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović istakao je da je zadovoljan prijemom u Splitu.

-Moramo da se naviknemo na dvoranu i uslove koji nas čekaju – rekao je Obradović, koji nije želeo da otkrije ime drugog igrača,

-I Troicki i Tipsarević su u dobroj formi. Odluku o tome ko će igrati donećemo kroz par dana – rekao je Obradović.