nole_finale_majamija_2011

Kostelić: Đoković je pokušao da uspe u skijanju

 

Otac hrvatskih skijaša Ivice i Janice Kostelić, Ante rekao je da je taj sport mnogo komplikovaniji od tenisa, a kao dokaz naveo je da je Novak Đoković pokušao da se bavi njime, ali nije uspeo.

-Tenis može igrati svako, najbolji primer je da su dobri teniseri iz Venecuele, Perua, Čilea, Španije… Skijaški krug je ograničen. Đoković je rođen na Kopaoniku i probao je da skija, ali skijanje nije tenis, skijanje je mnogo komplikovanije – rekao je Ante Kostelić hrvatskoj televiziji Nova.

Povezana vest:  Zimonjić i Matkovski bez polufinala na US Openu

Kostelić je govorio o problemima sa kojima se njegova porodica suočava u Hrvatskoj.

-Ne postoji nijedan primer u Hrvatskoj, ni pre ni sad, niti će ikada postojati, da vi vodite jedan privatni rat protiv celog sveta. Mi smo se pojavili u Svetskom kupu kao crne ovce – rekao je Kostelić.

-To je poremetilo odnos među nacijama, došlo je do pojava kojih pre nije bilo. Ima različitih vrsta pritisaka. Nekada te kontrolišu u postavljanju staza, pa onda stave da je neko drugi postavi umesto vas. Mi nemamo mogućnost da se borimo protiv toga osim sportskim pobedama – kazao je on.

Povezana vest:  Jankovićevoj titula u Hong Kongu

Kostelić je istakao da se nada da će njegov sin Ivica sezonu završiti bez većih nezgoda da bi se što bolje spremio za novu.