dejvis_svedska

DAVIS CUP 2011

Zimonjić stigao, čeka se Đoković u Halmštadu

 

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas u Halmštadu, Švedska, da treninzi idu prema utvrđenom planu, kao i da očekuje pobedu u meču sa Švedskom. Švedska i Srbija će od 8. do 10. jula u Halmštadu odigrati četvrtfinalni meč Svetske grupe Dejvis kupa.

-Fokusirani smo na naš tim, pripremamo se kao i za svaki drugi meč, bez obzira s kim igramo. Ocekujemo pobedu, a veoma je važno da su svi zdravi i željni nastupa u ovom susretu. Posebno bih pohvalio uslove u kojima će se igrati ovaj Dejvis kup susret – rekao je Obradovic.

Povezana vest:  Žistin Enen ipak odmara do Otvorenog prvenstva Australije

Reprezentacija Švedske biće oslabljena, jer će igrati sa Srbijom bez najboljeg igrača Robina Soderliga.

-Ne bavimo se problemima protivnicke reprezentacije, jer je to njihova interna stvar – rekao je Obradović.

Teniser Viktor Troicki istakao je da je osvajanje Dejvis kupa imalo veliki značaj u Srbiji.

-Srbija je velika sportska nacija, a tenis je zahvaljujuci uspesima tenisera i teniserki postao sport broj jedan u Srbiji – rekao je Troicki.

Povezana vest:  Krajinović u osmini finala turnira u Monpeljeu

Reprezentaciji Srbije juče uveče se priključio Nenad Zimonjić i još se očekuje dolazak Novaka Đokovića. Selektor Dejvis kup reprezentacije Švedske Tomas Enkvist pohvalio je odnos Novaka Đokovića prema nacionalnom timu, jer će umoran doći da igra u Halmštad i da pomogle ekipa da odbrani trofej.

-Impresionira ozbiljnost i odnos srpskih tenisera prema obavezama u reprezentaciji, posebno Novaka Dokovića. Ta zelja da igra, samo nedelju dana posle najvećeg rezultata u karijeri je zadivljujuća – rekao je Tomas Enkvist.

Povezana vest:  Ðoković: Nadam se egzibicionom meču sa Monikom Seleš

Prema njegovim rečima, šanse Švedske u narednom meču je nezahvalno prognozirati, jer je u sportu sve moguće, mada je Srbija favorit. Mečevi će se igrati u petak od 13.00 – sva singla, u subotu od 13.00 – dubl i u nedelju od 11.00 – sva singla.