ceremonija_trofej (6)

Pehar Dejvis kupa stigao u Valjevo

 

U Valjevo je danas stigao pehar koji je teniska reprezentacija Srbije 2010. godine osvojila u takmičenju za Dejvis kup. Izložena je u centru grada, u blizini „gradske kuće“, u prodavnici suvenira „Valjevo-turista“ na Gradskom trgu i ostaće do 12. jula, a u Valjevo je stigla posle tromesečnog obilaska drugih gradova Srbije.

Tim povodom najviše funkcionere Teniskog saveza Srbije (T S S), predsednika Slobodana Živojinovića i potpredsednika Radmila Armenulića, primio je valjevski gradonačelnik Zoran Jakovljević, koji je rekao da je ideja o dolasku pehara „dočekana oberučke“.

Povezana vest:  Janković i ostale teniserke se žale na vrućinu u Sidneju

Predsednik T S S, Slobodan Živojinović kazao je novinarima da će, kako stvari stoje, pobednički pehar Dejvis kupa ostati u Srbiji i sledeće gopdine. Gradonačelnik Jakovljević je sa čelnicima T S S razgovarao o unapređenju tenisa, koji se u Valjevu igra od 30-tih godina prošlog veka, a prvi reket doneo je očni lekar Milutin Milenković.

Igralište je prvo bilo na Zdravljaku, u parku Pećina, a potom je izgrađen kompleks od nekoliko terena, pored puta Valjevo – Loznica, u u Sportsko-rekreativnom centru „Pećina“. Čelnici Teniskog saveza Srbije obećali su pomoć Violeti Janković, mladoj talentovanoj teniserki iz Valjeva.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Preokret Troickog protiv Garsije Lopeza

Živojinović, Armenulić i menadžer T S S, Čedomir Šoškić održali su u svečanoj sali Valjevske gimnazije tribinu o „Perspektivi teniskog sporta u Srbiji i Valjevu“.