stadion_partizana_ceo_derbi

Škendija ne dolazi u Beograd 13. jula?

 

Čelnici šampiona Makedonije Škendije najavili su danas mogućnost bojkota prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Partizana u Beogradu zbog problema u Fudbalskom savezu Tetova.

Susret između „crno-belih“ i kluba tetovskih Albanaca, koji je prošle sezone osvojio prvu šampionsku titulu u istoriji Škendije, zakazan je za 13. jul na stadionu Partizana.

Povezana vest:  Venger želi da dovede Kanalesa na pozjamicu

Prema trvdnjama najuglednijeg makedonskog lista „Dnevnika“, Fudbalski savez Tetova je blokiran s obzirom da postoje dve paralelne organizacije.

Igrači Škendije registrovani su u podružnici koju ne priznaje Fudbalski savez Makedonije (FSM), a da bi mogli da igraju utakmice sledeće sezone rukovodstvo kluba moraće da prizna upravu koja je pod kontrolom čelnih ljudi prvoligaša Renove iz okolnog Džepčišta.

Povezana vest:  Vilas-Boaš: Gejl bi mogao vrlo uskoro da ode

Prethodnih dana došlo je od razgovora između rukovodstva FSM-a i Škendije, ali za sada nije postignut nikakav dogovor, pa je moguće da se Partizan u treću rundu kvalifikacija za elitno evropsko klupsko takmičenje plasira bez borbe.