Argentinski teniser Huan Martin Del Potro najverovatnije će propustiti prvi grend slem u 2017. godini, Otvoreno prvenstvo Australije.

-Potrebna mi je dobra fizička priprema, kako bih mogao da igram tokom cele godine. Uskoro će početi Australijan open i mislim da neću uspeti da se spremim. Gledamo prioritete. Ako me je tenis čekao dve godine, Australija može da me sačeka još godinu dana – rekao je Del Potro, preneo je Skaj.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Đoković: Protiv Ljodre neću biti veliki favorit!

Bivši osvajač Ju Es opena mogao bi da propusti i prvo kolo Dejvis kupa u februaru, kada će Argentina početi odbranu titule protiv Italije. Mečevi su na programu od 3. do 5. februara u Buenos Ajresu.

-Ima još vremena do meča sa Italijom, ali ne previše. Igraće se na šljaci, a to je podloga na kojoj se mučim – rekao je Del Potro.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Vaskez: Navijao sam za Nadala u finalu US Opena

Del Potro bi trebalo da igra dva egzibiciona meča protiv Španca Davida Ferera u Buenos Ajresu i Mar del Plati 27. i 28. decembra.

On je prethodnih godina imao mnogo problema sa povredama, a na teren se vratio početkom godine, pošto se oporavio od treće operacije ruke. Ove godine igrao je dobro, osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a sa Argentinom Dejvis kup, pobedom protiv Hrvatske u Zagrebu.

Povezana vest:  WTA LISTA, Janković 12, Ana 20, Jovanovski 56