Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da se raduje povratku takmičenjima posle povrede i da veruje da može da osvoji još neku grend slem titulu.

Nadal, osvajač 14 grend slem trofeja, promenio je pripreme za Australijan open, gde je prošle godine ispao u prvom kolu. On je pre dva dana osvojio egzibicioni turnir u Abu Dabiju, odakle je otputovao u Australiju na turnir u Brizbejnu, gde će igrati prvi put u karijeri.

-Dobro sam igrao u Abu Dabiju… Tamo sam odigrao tri dobra meča i to je važno. Zaista se nadam da će mi ti mečevi pomoći da odigram dobro u Brizbejnu – rekao je Nadal.

Povezana vest:  Jovanovski bez četvrtfinala turnira u Akapulku

U prvom kolu protivnik će mu biti Aleksandar Dolgopolov, a ako prođe, u četvrtfinalu bi mogao da igra protiv branioca titule Miloša Raonića.

Poslednji grend slem turnir Španac je osvojio 2014. godine na Rolan Garosu, a sve do prošle godine, na svakom Australijan openu na kome je učestvovao od 2007. godine stizao je najmanje do četvrtinala. On je 2009. godine osvojio taj turnir.

Povezana vest:  AO 2014, Nadal u drugom kolu posle povrede Tomića

Nadal se na teren vratio posle povrede levog zgloba. On je zbog povrede prošle godine morao da se povuče sa Rolan Garosa uoči trećeg kola i propustio je Vimbldon. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u dublu u Rio de Žaneiru, ali mučili su ga bolovi.

-Prošle godine sam igrao sjajno, ali sam se povredio u najgorem trenutku. Srećan sam što sam se vratio takmičenjima. Abu Dabi je bio dobar start. Moram tako da nastavim. Dobro je što igram u Brizbejnu. Ne znam da li će mi to pomoći, to ćemo videti posle Melburna, ne mogu da predvidim budućnost. Jedino što mogu da kažem je da sam zdrav i da verujem da mogu osvojim trofej. Da to ne verujem, bio bih kod kuće na pecanju – rekao je Nadal.

Povezana vest:  Đoković: Imao sam sreće što sam prošao u četiri seta

Prvi grend slem turnir u sezoni, Australijan open u Melburnu, počinje za dve nedelje.