djokovi_i_ljubicic_portretiDAVIS CUP HRVATSKA – SRBIJA

Pres konferencija Novaka Đokovića

 

Posle meča i pobede nad Ivanom Ljubičićem od 3:0 u setovima Đoković je odradio konferenciju za medije. Ova pobede, naravno, donela je Dejvis kup timu Srbije prvi bod.

Komentar meča?

– Za naš tim je uvek bolje da počnemo sa 1:0, nego sa 0:1. Na neki način smo skinuli teret za naredni meč. Sada Viktor igra protiv Marina koji je favorit, ali Viktor ima šansu jer je rasterećen. Presudan je bio period između prvog i drugog seta i tada sam imao više sreće od protivnika. Tada sam dobio prvi set što je bila ključna tačka meča. Psihološki sam se rasteretio i čekao prilike na njegov servis, koji je bio jako dobar, ali sam ja moje šanse iskoristio i bio sam zadovoljan.

Kako komentarišete publiku?

Povezana vest:  Ðoković: Idem na zlato, onda ću razmišljati o Njujorku

– Znao sam da moram da budem priseban, da se koncentrišem. Igrači Hrvatske i Srbije su bili korektni i ponašali smo se krajnje sportski i korektno, ali na ostale stvari mi jednostavno ne možemo da utičemo. Naši najbliži nas bodre sa tribina. Vrlo je osetljiva tema. Ne mogu da kažem da sam razočaran, ali smo očekivali ovakvu atmosferu. Žao mi je što je bilo onako na početku, ali kasnije se sve smirilo, verovatno što sam poveo dva nula i na kraju sam dobio lep aplauz. Iz našeg tabora niko nije rekao da ne želimo da dođemo u Split. To je izvučeno iz konteksta. Mi smo veliki prijatelji sa hrvatskim teniserima, imamo poštovanja za sve što smo napravili u životu. Oni su zbog podrške izabrali Split i to je to, mi smo svi ovde.

Povezana vest:  Beker: Ostajem u Đokovićevom stručnom štabu

Koliko Vama odgovara da posle samo par dana od polufinala Vimbldona igrate Dejvis kup?

– Naravno da mi ne odgovara previše, jer uslovi su za igru drugačiji, podloga je drugačija, ali mi imamo samo par prilika da igramo za našu zemlju godišnje, a većinom igramo za sebe. Sigurno to nije najpoželjnija situacija, alu uvek se pronađe dodatni motiv kada igrate za reprezentaciju.

Kako će se razvijati meč dalje?

– On je najiskusniji igrač koji igra u Dejvis kupu i stvarno je bio presudan taj-brejk prvog seta. On sjajno servira i može da pobedi svakoga na svakoj podlozi. Obe reprezentacije igraju u najjačim sastavima. Otvorn je svaki meč. U dublu je prijavljen par Tipsarević – Zimonjić, ali zavisno od rezultata Viktorovog meča sešćemo sa selektorom i odlučiti ko će na teren u dublu. Poesbno mi je drago što sam podizao nivo igre kako je meč prilazio kraju. Bio sam skoncentrisan i želeo da što pre privedem meč kraju. Ovo je timsko takmičenje i od svakog meča sve zavisi. Što se mene tiče, ako sam skoncentrisan i u formi kao sada mogu da pobedim svakog rivala na svakoj podlozi, što sam dokazao i prethodnih godina, pa mi je sve jedno ko je preko puta mreže.

Povezana vest:  ATP DUBAI, Đoković za trofej protiv Federera

Da li se čujete sa Nikolom Pilićem?

– Ne. U redovnom je kontaktu sa selektorom. To što Niki Pilić nije ovde, smatram da je doneo odličnu odluku, a na vama je da to sami presudite. Ovo je njegov grad, tu je rođen, igramo protiv zemlje kojoj je podario Dejvis kup, to je uradio i sa Nemcima, i sada pokušava da nam pomogne da i mi dođemo do tog uspeha.