troicki_polozenaDAVIS CUP HRVATSKA – SRBIJA

Pres konferencija Troickog i Bogdaana Obradovića

 

Posle prvog dana rezultat je 1:1 u Dejvis kup meču četvrtfinala između Hrvatske i Srbije. Prvi meč dobio je Novak Đoković Ivana Ljubičića dok je u durgom duelu Viktor Troicki izgubio od Marina Cilića.

Na konferenciji za medije selektor Bogdan Obradović je rekao:

– Remi posle prvog dana! Mislim da je Novak odigrao vrlo težak meč, jer iako Ljubičić nije u nekoj vrsnoj takmičarskoj formi, baš je dobro odigrao meč. Novak je uspeo da se bolje snađe. U drugom meču jedino mi je žao što nije iskoristio šansu u drugom setu. Viktor je dao sve od sebe, ali čestitke idu Čiliću. Za sada dubl tim ostaje kao što je prijavljen, iako mi imamo tri otvorene opcije, specijalistu za dubl i svežeg Tipsarevića, kao i Novaka i Viktora, koji su igrali samo po tri seta prvog dana. Svi znamo koliko je Viktor dobar igrač i da zaslužuje mesto u reprezentaciji. Zaslužuje poverenje i to ne samo za meč u nedelju već u mnogo narednih mečeva. Mi idemo ka pobedi. Želim da se zahvalim Ivanu Ljubičiću na potezu kada je pozvao publiku da se smiri i doprineo je sportskom duhu meča.

Povezana vest:  Kerber i Cibulkova u finalu Singapura

Viktor Troicki je imao težak meč protiv Čilića koji je izgubio.

– Imao sam mali pad koncentracije u drugom setu. Pri prvom servisu je odlično reternirao. Krivo mi je, jer sam imao 5:2 i brejk, set loptu i nisam je iskoristio. Veoma mi je krivo. Sa druge starne i dalje verujem da možemo da pobedimo, sutra je novi dan. Sa Ljubičićem imam skor 2:2 i imam šansu. Ko god da igra znamo da će dati sve od sebe. Verujem da će pre tog meča sve da bude rešeno. Ako ga ipak, budem igrao, nadam se našoj pobedi. Imao sam malo tremu od publike, kažu mi da sam žurio, ali nisam osetio tokom meča da je tako. Verovatno je trebalo da usporim. Publika me nije remetila, ali nikad nisam igrao u gostima pod ovakvim pritiskom. Čudinije je. Marin je odigrao sjajno, i nije sramota izgubiti jer je on „top 10“ igrač. Razočaran sam, ali verujem u snagu našeg tima – rekao je Troicki.

Povezana vest:  Lajović i Đere bez učešća na US Openu