sebastian_loeb_111RELI

AKTUELNI ŠAMPION ODLIČAN U BUGARSKOJ

Loeb nezaustavljiv

 

Premijera relija Bugarska u Svetskom šampionatu očigledno ne smeta Sebastijanu Loebu. Aktuelni šampion odlično se snašao na nepoznatom terenu i pobedio u sve četiri etape prvog dana takmičenja.

Francuz ima prednost od 28 sekundi u odnosu na klupskog kolegu, Španca Danija Sorda, dok je Sitroen potpuno nadvisio Ford prvog dana, jer je na trečoj poziciji sa 38 sekundi zaostatka Peter Solberg u privatnom C4.

– Osećao sam se odlično tokom celog dana i vozio sam na isti način. Ipak, ima još dosta da se vozi, a i vremenske prilike bi mogle da budu važan faktor – nije poleteo Loeb.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2012, Peterhansel i Rodrigeš pobednici 13. etape

Izgleda da za sada Miki Hirvonenu vožnja na reliju u Srbiji ne daje prave rezultate. Finac je posle prvog dana na četvrtom mestu sa više od minut zaostatka i sigurno nema razloga za zadovoljstvo.

– Dan nije bio dobar. Nisam imao mnogo samopuzdanja. Tempo nam je bio dobar, ali kao da nas nije bilo na brzim delovima. Napravili smo neke izmene popodne i rezultat je bio nešto bolji – sumorno je prokomentarisao Finac.

Hirvonenov klupski kolega i sunarodnik Jari-Mati Latvala ima zaostatak od 1:20 minuta u odnosu na Loeba i nalazi se na petom mestu, dok je šesti Sebastijan Ožije sa minut i po zaostatka. Francuz je bio na drugom mestu, ali je na trećoj etapi izleteo sa puta, što ga je i koštalo boljeg plasmana.

Povezana vest:  RELI, Ford najbolji prvog dana u Portugalu

– Trebalo mi je neko vreme da se vratim na put. Prilično je frustrirajuće, ali se takve stvari dešavaju – pomirljivo je zvučao Ožije.

Odličan je prvog dana bio Ožijeov kolega iz ekipe, Kimi Raikonen. Finac je sve do poslednje etape imao odličnu četvrtu poziciju, ali tada imao strahovit udes posle izletanja sa puta. Raikonen i suvozač Kaj Lindstrom prošli su bez povreda, ali su pali na 26. mesto i veliko je pitanje hoće li nastaviti takmičenje.

Povezana vest:  Nevladine organizacije se bune protiv izgradnje Balatonringa

Rezultati Bugarske, prvi dan: 1. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen C4) 1:05:26,7 časova, 2. Dani Sordo (Španija, Sitroen C4) + 28,1, 3. Peter Solberg (Norveška, Sitroen C4) + 38,0, 4. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fokus) + 1:10,9, 5. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Fokus) + 1:21,2, 6. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen C4) + 1:31,3, 7. Per Gunar Anderson (Švedska, Ford Fokus) + 2:26,3, 8. Friges Turan (Mađarska, Pežo 307) + 2:49,1, 9. Metju Vilson (V. Britanija, Ford Fokus) + 3:45,6, 10. Hening Solberg (Norveška, Ford Fokus) + 4:43,4…