SEBASTIJAN_VETEL_MONTE_KARLO_2010

RED BUL DOMINIRAO NA NEZVANIČNIM TRENINZIMA

Fetel i Veber nedostižni

 

Red Bul je čvrsto rešio da ostvari dobar rezultata u Silverstonu sutra sudeći po rezultatima na nezvaničnim treninzima. Iznenađenje su loša vremena Mekarena na popodnevnom treningu.

Sebastijan Fetel bio je najbrži prepodne sa vremenom 1:32,280, ostavivši iza sebe Luisa Hemiltona i Roberta Kubicu sa skoro četiri, odnosno, pet desetinki zaostatka. Četvrto i peto vreme postigli su Mark Veber i Adrijan Zutil, dok je Niko Rozberg biio šesti.

Povezana vest:  Trke Formule 1 na Interlagosu u Brazilu do 2025. godine

Niko Hulkenberg je sa sedmim vremenom bio brži od DŽensona Batona, iza kojeg su ostali Mihael Šumaher na devetom i Rubens Barikelo na 10. mestu. Oba Ferarija su prepodne ostali van prvih 10. Fernando Alonso bio je 13. a Felipe Masa tek 17.

Situacija se izmenila popodne. Red Bul je i ovoga puta bio najbrži, ali je umesto Fetela (treće vreme), Mark Veber imao najbrži krug (1:31,234 minuta). Mnogo bolji je popodne bio i Ferari, jer je Fernando Alonso imao drugo najbolje vreme, dok je Felipe Masa bio četvrti.

Povezana vest:  Pobeda Hamiltona u Bahreinu u senci udesa Grožana

Konačno je i Mercedes pokazao nešto od performansi, jer su Rozberg i Šumaher završili trening na pozicijama pet i šest. Vitalij Petrov u Renou bio je sedmi, ispred osmoplasiranog Luisa Hemiltona, dok je deveto vreme imao Adrijan Zutil. Još jednom je Rubens Barikelo trening završio na 10. mestu.

Popodne su Robert Kubica iz Renoa i DŽenson Baton u Meklarenu ostali van prvih 10.

Povezana vest:  Mercedes predstavlja novi bolid 2. marta