mark_veber_2

POSLE DVE POBEDE U NIZU MARK VEBER NE LETI

Iskustvo me drži na zemlji

 

Odlični rezultati Marka Vebera (33) na prethodne dve trke, pobede u Španiji i Monaku, Australijanca su dovele na prvo mesto u šampionatu.

Mada ima isti broj bodova (78) kao i klupski kolega Sebastijan Fetel, Veber je na prvom mestu zbog jedne pobede više, a postao je i prvi Australijanac, vodeći u šampionatu, još od 1981. i Alana DŽonsa.

Ovakva sezona vozača Red Bula podseća na prošlu, jer je tada DŽenson Baton takođe u svojoj devetoj sezoni ostvarivao odlične rezultate, zbog kojih je i postao šampion.

Povezana vest:  Perez još jednu noć ostaje u bolnici

Međutim, sve ovo nije ponelo Vebera, jer po rečima Australijanca godine i iskustvo ga drže čvrsto na zemlji da ne bi počeo da suviše razmišlja o tituli.

– DŽenson je imao sjajnu prošlu sezonu, svi to znamo, iako godinu pre toga nije blistao iz ovih ili onih razloga – ocenjuje Veber i dodaje. – Osećam da dobro vozim, vatra i dalje gori u meni. Naravno, nemam više 21 godinu iako bih voleo da imam. Ali mislim da ne gubim mnogo zato što sam stariji. Mudriji sam, a ni samopouzdanja mi ne fali.

Povezana vest:  Fetel ne garantuje pobedu u Japanu

Kako do kraja šampionata ima još 13 trka, Veber je svestan da je dugačak put pred njim i da je potrebno mnogo napornog rada.

– Pobedio sam na dve trke. Ako ih bude tri, četiri, pet u nizu ili bar osvajanja mesta na podijumu to će već biti odlično. Zbog toga ćemo otići u Tursku potpuno fokusirani, jer znamo da se u ovoj igri stvari brzo menjaju. Dugo sam u ovome i zato sam čvrsto na zemlji.

Povezana vest:  FORMULA 1, Vožači: Povlačimo se ako se ponove problemi sa gumama

A priznanje o kvalitetu Australijanca došlo je iz Vilijamsa čiji je član bio 2005. i 2006. jer je Ser Frenk Vilijams priznao da je njegov odlazak iz ekipe bio greška.

– Naš bolid tada je bio razočarenje. Mislili smo da je i Mark deo problema, zbog čega i nije bio naš prvi izbor za 2007. Sa ove distance, može se reći da smo napravili grešku – priznao je Britanac.