Srpski teniser Novak Djoković plasirao se danas u treće kolo turnira u Monte Karlu, pošto je pobedio Francuza Žila Simona u tri seta, 6:3, 3:6, 7:5. Djoković je drugi nosilac i bio je slobodan u prvom kolu, a danas mu je trebalo dva i po sata da pobedu 32. igrača na ATP listi.

Protivnik Djokovića u osmini finala biće pobednik duela 13. nosioca Pabla Karenjo-Buste i Karena Hačanova.

Djokoviću je ovo bio prvi ATP meč posle nešto više od mesec dana, odnosno, kada je u Indijan Velsu izgubio od Nika Kirjosa. Srpski reprezentativac je pre oko 10 dana igrao u Dejvis kup pobedi nad Španijom.

Povezana vest:  Gofan i Čilić u polufinalu turnira u Tokiju

Djoković nije danas dobro počeo meč, prvi na šljaci u sezoni, pošto je izgubio svoj prvi servis. To nije ostavilo ozbiljne posledice pošto je odmah uzvratio brejkom i izjednačio na 1:1. Obojica igrača čuvala su posle toga svoj servis. Djoković je u šestom gemu imao brejk loptu, ali je nije iskoristio, da bi u osmom gemu konačno napravio brejk i poveo sa 5:3. Nakon toga je svoj servis gem dobio „sa nulom“ i osvojio prvi set.

Simon se, medjutim, nije predavao, a drugi set doneo je mnogo duže gemove. Djoković je u trećem gemu uspeo da dodje do šanse za brejk, a uspeo je tada da iskoristi svoju četvrtu brejk loptu. Simon je odmah uzvratio i izjednačio na 2:2.

Povezana vest:  JU ESOPEN 2011, Stosur i Vilijams prve polufinalistkinje Ju Es Opena

Djoković je imao priliku da ponovo uzvrati brejkom, ali nije iskoristio četiri brejk lopte. Simon je odbranio tada svoj servis, a onda napravio novi brejk, posle čega je ponovo osvojio svoj servis gem i tako poveo sa velikih 5:2. Obojica su posle toga sačuvala svoj servis, tako da je Simon izjednačio na 1:1 u setovima.

Povezana vest:  Kylie Jenner dobila svoju seriju na kanalu E!

Treći set bio je još duži nego drugi, a doneo je čak pet brejkova. Prvi je napravio Simon u petom gemu, Djoković je odmah uzvratio, da bi Francuz napravio još jedan u devetom i tako došao do vodjstva od 5:4.

Simon je tada servirao za meč, ali nije došao ni do jedne brejk lopte, pošto je Djoković bio siguran i iskoristio svoju drugu brejk loptu za izjednačenje 5:5. Djoković je posle toga osvojio svoj servis gem, a onda napravio i drugi brejk za 7:5 i 2:1 u setovima.