Ruskinja Marija Šarapova vratila se tenisu posle 15 meseci suspenzije tako što je danas u Štutgartu pobedila Italijanku Robertu Vinči u dva seta, 7:5, 6:3.

Osvajačica pet grend slem titula bila je suspendovana zato što je bila pozitivna na doping testu. Ona je u Štutgartu nastupila pošto je dobila naknadni poziv, odnosno „vajld kard“.

Povezana vest:  Janković pobedila Bek i prošla u polufinale Hertogenboša

Šarapova nije rangirana na WTA listi, jer su joj svi bodovi istekli tokom suspenzije. Roberta Vinči je 36. na svetskoj rang-listi.

Ruskinja je danas počela nervozno i izgubila je svoj prvi servis, ali je odmah potom uzvratila brejkom. Posle toga su obe teniserke čuvale svoj servis, sve do 11. gema, kada je Šarapova napravila novi brejk, a onda je na svom servis-gemu iskoristila drugu set loptu.

Povezana vest:  Božidar Maljković novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije

U drugom setu je bila sigurnija, pošto je odmah oduzela servis protivnici, da bi u devetom gemu napravila još jedan brejk i iskoristila svoju prvu meč loptu za plasman u drugo kolo.

Protivnica Marije Šarapove u drugom kolu biće Ekaterina Makarova, koja je napravila iznenađenje eliminisavši osmu teniserku sveta Agnješku Radvansku u dva seta, 6:2, 6:4.

Povezana vest:  Na današnji dan - 8. mart