Ekspert Eurosporta i trostruki šampion Rolan Garosa, Mats Vilander je analizirao meč četvrtfinala Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, između Novaka Đokovića i Dominika Tima:

“Dominik Tim je igrao da pobedi, čak i kada mu nije išlo dobro u prvom setu, udarao je iz sve snage. Novak je bio van ravnoteže, kao da mu je bilo neprijatno, uslovi su bili veoma teški, ali to obično ide u korist boljem i iskusnijem igraču. Novak je sada na poziciji broj tri na rang listi (prvi put od 2011), više nije na samom vrhu.

Činilo se kao da Novak ne zna šta da uradi kako bi postigao poen. Način na koji je Tim igrao mu u tome nije pomagao. Biće to zanimljiv period za Novaka koji mora da reši dosta stvari – jasno je da je on sada daleko od njegove najbolje igre koju je pokazivao u prethodnih sedam, osam godina.

Povezana vest:  ATP JAPAN, Troicki u drugom kolu dubla u Tokiju

Novak će verovatno pozvati Andrea Agasija – iako i sam verovatno zna u čemu je bio problem, ali to treba da mu kaže Andre. Mislim da Novak zna da nešto nije u redu, teško je to posmatrati sa strane, ali jasno je da on više ne donosi odluke iz srca.

Smatram da Dominik Tim može biti dostojan protivnik Nadalu u polufinalu. Njegova igra je danas bila drugačija od onoga što je pokazao u Rimu protiv Đokovića. Bio je strpljiv i testirao je svog protivnika. Imao je nekoliko odličnih udaraca tokom meča i iz temelja je promenio svoju igru. Servis mu je bio dobar i koristio je pravac vetra bolje nego što je to činio Đoković. Tim poseduje snažno oružje i ako bude uspeo da ga iskoristi na dobar način onda ćemo gledati zanimljiv meč protiv Nadala.”

Povezana vest:  ATP ČENAJ, Tipsarević izborio i drugo finale u Čenaju

Ekspert Eurosporta Boris Beker je izjavio:

“Novak Đoković će morati da donese konačnu odluku. Počeo je da radi sa Andreom Agasijem – novim super-trenerom. Međutim, Agasi nije bio tu druge nedelje kada je bio najpotrebniji Novaku.

Novak mora da pronađe novog trenera za turnire. Priča se da je bilo razgovora sa nekim trenerima koji će ga podržati. Ali ovo mora da se desi što pre, a ne tokom Vimbldona jer Đoković mora što bolje da iskoristi naredne tri ili četiri nedelje.

Povezana vest:  Lajović zaustavljen u osmini finala Istanbula

Mislim da je u sredini drugog seta Novak shvatio da njegova defanzivno-pasivna igra ne može da ga dovede do pobede. Mora da promeni taktiku i da igra ofanzivnije.  Tim je tokom ovog meča bio kao bokser koji je prihvatao udarce, a zatim ih i uzvraćao. Mislim da je to slomilo Novakovu igru i da zbog toga u trećem setu nije uspeo da preokrene meč u svoju korist.”